Tenis

Roger Federer aproape de revenirea pe teren. Spune ca nu s-a gandit la retragere in ultimele 14 luni

Sursă foto: https://twitter.com/rogerfederer/

Fostul lider mondial isi va face revenirea pe terenul de tenis in turneul de la Doha, Qatar.

Federer, acum in varsta de 39 ani, nu a mai disputat un meci de la semifinalele Australian Open 2020, cand pierdea in fata lui Novak Djokovic.

Au urmat de atunci 14 luni in care Federer a suferit doua interventii chirurgicale, interval de timp in care elvetianul spune ca nu s-a gandit niciun moment la retragerea din tenis.

"Retragerea niciodata nu a fost luata in calcul. Cred ca este mai mult o discutie, sa spunem, daca genunchiul ma va deranja pentru multe din lunile care urmeaza.

"Simt ca povestea inca nu s-a incheiat. Imi place sa joc tenis, imi place sa fiu in circuit. Cel mai important este ca in prezent nu mai simt durerea si ca aceasta este sub control", a declarat Federer.

Jucatorul cu 20 de titluri de Mare Slem in palmares are primul tur liber la Doha si va juca direct in runda secunda impotriva invingatoarului dintre britanicul Dan Evans si francezul Jeremy Chardy.

Rublev, campion la Rotterdam

Rusul Andrey Rublev a obtinut titlul in turneul ATP 500 de la Rotterdam, dupa ce l-a invins in finala pe maghiarzul venit din calificari Marton Fucsovics, cu 7-6 (4), 6-4.

Rublev i-a invins in turneul olandez, printre altii, pe Andy Murray si Stefano Tsitsipas.

Surpriza la Lyon

Tanara jucatoare daneza Clara Tauson, 18 ani, a cucerit la Lyon primul ei titlul in circuitul WTA dupa o finala de doua seturi cu Viktorija Golubic, o jucatoare din Elvetia venita din calificari.

Tauson a castigat, cu 6-4, 6-1, la doar a treia aparitie intr-un turneu din circuitul WTA.

Un turneu pe care tanara daneza il castiga fara sa fi pierdut vreun set.

Tauson va patrunde in premiera intre primele 100 de jucatoare ale lumii incepand de luni.


sursa foto: https://twitter.com/WTA_insider/



Roger Federer aproape de revenirea pe teren. Spune ca nu s-a gandit la retragere in ultimele 14 luni