Tenis

Roger Federer, amenintat cu moartea la Beijing

Roger Federer nu traieste cele mai linistite momente la turneul de la Beijing. Un chinez a publicat joi noapte pe un mare site de servicii o poza sinistra, trucata, cu jucatorul elvetian decapitat, alaturi de o amenintare cu moartea pentru sambata, 6 octombrie.

Mesajul si poza au fost publicate pe marele site din China baidu.com. Amenintarea spune astfel: "Pe 6 octombrie planuiesc sa il asasinez pe Roger Federer in scopul exterminarii tenisului".

Cuvintele de mai sus sunt semnate de cineva care se intituleaza "Fondatorul 07 al religiei politeiste a pisicii albastre".

Utilizatorul a insotit randurile cu o imagine trucata in care Federer aparea decapitat, in genunchi pe terenul de tenis, avand alaturi de el un executor cu fata acoperita de o masca neagra tinand in mana un topor.

Presa chineza scrie ca autoritatile au crescut personalul si masurile de securitate de la turneu, chiar daca se spera ca totul sa ramana la nivel verbal. Federer se afla la Beijing alaturi de familia sa.

Lumea tenisului nu este straina de gesturi dramatice. In 1993, Monica Seles a fost injunghiata pe teren de un fan al rivalei Steffi Graf. La acel moment, Seles era pe locul 1 mondial si intr-o forma excelenta. Dupa acel incident nu a mai revenit nicodata la forma aceea si nu a putut sa scrie istorie in tenis desi cu siguranta ar fi putut-o face.

Imaginile cu Monica Seles imediat dupa acel incident regretabil pot fi vazute aici pe youtube. Sa speram ca nu va fi cazul si cu Roger Federer de asa ceva.



Roger Federer, amenintat cu moartea la Beijing