Tenis

Rafael Nadal a suferit o arteroscopie

Rafael Nadal a suferit o procedură de arteroscopie pentru a vedea mai bine starea accidentării sale de la mușchiul psoas iliac. Imaginea aparține ziarului spaniol Marca și a fost realizată chiar înainte de intervenția chirurgicală.

Artroscopia (numită și chirurgie artroscopică) este o procedură chirurgicală minim invazivă pe o articulație în care se efectuează o examinare și, uneori, tratamentul deteriorării, utilizând un artroscop, un endoscop care se introduce în articulație printr-o mică incizie.

Este posibil ca spaniolul să fi fost și operat, nu doar investigat, dar mai multe ar trebui să se afle sâmbătă, 3 iunie, chiar în ziua în care Nadal împlinește 37 de ani..

Nadal s-a accidentat la mușchil psoas iliac de la șold la Australian Open în 2023. Deși a încercat să se facă bine până la Roland Garros nu a reușit și a luat decizia chiar în timpul turneului său favorit să se opereze.

El este la egalitate cu Djokovic jucătorul cu cele mai multe turnee de Mare Șlem câștigate în carieră, 22. Este pentru prima oară în 19 ani când Nadal nu participă la Roland Garros.



Rafael Nadal a suferit o arteroscopie