Tenis

Presedintia si Patriarhia o vor decora pe Simona Halep cu doua inalte distinctii

Titlul cucerit de Simona Halep la Wimbledon, primul obtinut de un roman in istoria celui mai vechi turneu de Mare Slem din lume, a sensibilizat institutia prezidentiala si Patriarhia Romana.

”Am primit un mesaj chiar acum cand am aterizat in legatura cu domnul presedinte Klaus Johannis. Ii multumesc foarte mult. Sunt onorata, este un lucru deosebit si abia astept sa se intample”, a spus Simona Halep in conferinta de presa care a avut loc la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coanda la revenirea in Romania dupa victoria de la Wimbledon.

Simona Halep va primi ordinul national ”Steaua Romaniei”, cea mai inalta distinctie acordata de Presedintele Romaniei cetatenilor cu merite deosebite.

Patriarhia Romana o va rasplati de asemenea pe Simona Halep cu o cea mai importanta distinctie acordata mirenilor.

Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, anunta Basilica.ro, agentia de presa a Patriarhiei.

”Acum aud pentru prima data si nu am idee despre ce e vorba, dar voi afla mai multe in cele ce urmeaza”, a spus Halep, luata prin surprindere de hotararea Patriarhiei.



Presedintia si Patriarhia o vor decora pe Simona Halep cu doua inalte distinctii