Tenis

Politia spaniola a decapitat o retea de trucare a meciurilor din tenis

Sursă foto: https://twitter.com/zsentinelcom/

Nu mai putin de 15 persoane au fost retinute de Garda Civila spaniola intr-o actiune masiva care a vizat un grup infractional organizat concentrat asupra trucarii meciurilor de tenis.

Pe langa cele 15 persoane deja retinute alte 68 au fost identificate ca avand conexiuni cu aceasta retea, printre acestea si un jucator de tenis care a evoluat la ultima editie a US Open. 

Grupul organizat se ocupa cu mituirea jucatorilor pentru aranjarea de partide la nivelurile de jos ale tenisului mondial, in circuitele ITF Futures si ATP Challenger. 

Garda Civila spaniola precizeaza ca a actionata dupa o plangere depusa de Unitatea de Integritate a Tenisului, organism care lupta impotriva coruptiei din sportul care candva se numea “alb”. 

Potrivit Europol, citat de AFP, “suspectii mituiau jucatori profesionisti de tenis pentru a garanta anumite rezultate stabilite dinainte si foloseau identitatile a sute de cetateni pentru a paria pe meciurile aranjate”. 

Cei de la Garda Civila n-au furnizat informatii cu privire la identitatea celor implicati, anuntand doar ca majoritatea sunt de origine armeana.Politia spaniola a decapitat o retea de trucare a meciurilor din tenis