Tenis

Patricia Tig obtine primul titlu din cariera. Salt de 30 de locuri in clasamentul WTA

Sursă foto: https://twitter.com/TennisChampIst/

Jucatoarea Patricia Tig a castigat turneul WTA de la Istanbul, primul din cariera, dupa o finala cu Eugenie Bouchard din Canada.

Dupa doua finale pierdute, la Baku si Bucuresti, Patricia Tig a spart gheata la Istanbul cu o victorie in trei seturi in fata unei foste finaliste de Grand Slam.

Tig s-a impus in finala de duminica, cu 2-6, 6-1, 7-6 (4), dupa un meci de doua ore si 32 de minute.

Sapte mingi de meci a ratat Tig pana la punctul care i-a adus victoria, o minge a lui Bouchard oprita de plasa fileului.

Tig a servit pentru meci la 5-3 in setul decisiv, dar a ratat primele trei mingi de meci.

Jucatoarea din tara noastra a mai avut trei mingi de meci la 40-0 pe serviciul lui Bouchard, insa fosta finalista de la Wimbledon a intors scorul egaland la sase.

S-a ajuns astfel in tiebreak, unde Tig a avut controlul si s-a distantat rapid la 5-2 si 6-3, beneficiind de alte trei sanse de meci.

In cele din urma tiebreak-ul a fost castigat de Patricia Tig, cu 7-4, jucatoare care isi trece in cont primul titlu WTA din cariera.

Tig ocupa locul 88 in ierarhia mondiala la inceputul turneului de la Istanbul, dar de luni se va afla pe pozitia a 59-a, cea mai inalta a carierei.Patricia Tig obtine primul titlu din cariera. Salt de 30 de locuri in clasamentul WTA