Tenis

Osaka, noua Serena?

Sursă foto: Twitter

Stafeta din tenis trebuie sa se predea, dar nici o jucatoare din ultimul an nu parea ca o poate prelua si domina tenisul asa cum a facut-o Serena Williams in ultimii ani. Totusi, un nou nume pare sa iasa in fata.

Iar acest nume nu este, din pacate, cel al Simonei Halep. Fara Masha si Serena, Halep a oscilat in 2017 si a aratat ca nu are forta sa mearga pana la capat si sa domine  circuitul feminin. Oricand poate fi invinsa, recentele meciuri „eroice” cu fete de 19 ani de la Indian Wells stau marturie. Un numar 1 dominator nu are parte de asemenea emotii.

Insa, inceputul de an 2018 pare sa aduca exact ceea ce a lipsit pe durata absentelor Mariei Sharapova si Serena Williams: o jucatoare care sa domine meciurile si sa castige fara probleme cu oricine, fie cu numarul 1 sau cu fostul numar 1. Acest lucru se intampla, culmea, de cand au revenit pe un final de cariera ce pare agonizant, inclusiv Serena Williams cat si Maria Sharapova. Pentru ca predarea stafetei sa fie completa.

Jucatoarea ce pare sa fie forta din WTA in curand, adica incepand din 2018, este Naomi Osaka. O japoneaza de culoare in varsta de 22 de ani si un fizic extrem de potrivit pentru a matura pe jos cu oricine in tenisul feminin. Are 1,80 metri inaltime, loveste puternic, se misca foarte bine, are tehnica si serviciu.

A terminat 2017 pe locul 68 si acum este pe 22. A castigat pana in 2017 in cariera 1,3 milioane de dolari, iar in 2018 si-a trecut in cont deja 1,5 milioane.

A maturat pe jos cu numarul 1 mondial la Indian Wells (6-3 6-0 contra lui Halep) ai a luat titlul fara probleme dominand copios marea revelatie a turneului. La Miami a maturat pe jos cu Serena Williams, pe care a facut-o sa plece ca o anonima, cu masina, fara sa mai dea declaratii de presa.

Osaka arata o rabufnire de forma, mai ales tinand cont ca la Australian Open fusese eliminata in turul 4 chiar de Simona Halep cu 6-3 6-2. Progresul urias realizat pe termen scurt poate fi confirmat de o victorie la Miami. Daca acest lucru se va intampla, este posibil ca 2018 sa fie anul in care WTA sa aiba din nou o forta dominanta, sa isi regaseasca regina plecata cu masina acasa la copil.



Osaka, noua Serena?