Tenis

Opt jucatoare din Romania pe tablou la Bucharest Open. Cu cine joaca in primul tur

Record de jucatoare din Romania pe tabloul principal al turneului WTA gazduit la Bucuresti in perioarda 14-22 iunie.

Cinci dintre jucatoare sunt prezente din oficiu pe tablou in urma clasamentului WTA, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Sorana Cirstea, Ana Bogdan si Alexandra Dulgheru.

Alte trei tinere jucatoare au primit wild card din partea organizatorilor: Elena Ruse, Andreea Rosca si Miriam Bulgaru.

Cap de serie numarul doi si aflata in premiera pe tabloul principal de la Bucuresti, turneu ajuns la a 5-a editie, Mihaela Buzarnescu va juca in primul tur impotriva muntenegrencei Danka Kovinic.

Irina Begu, cap de serie 3 si detinatoare a trofeului, o va infrunta pe Ons Jabeur din Tunisia.

Cotata cu sansa a 5-a la castigarea turneului, Sorana Cirstea va juca impotriva unei jucatoare din calificari, acolo unde au intrat in competitie alte sapte jucatoare din Romania.

Ana Bogdan, cap de serie 6, a avut parte de o tragere la sorti dificila urmand a o intalni pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova, castigatoare la Bucuresti in 2015.

Elena Ruse – Polona Hercoq (Slovenia), Alexandra Dulgheru – Pauline Parmentier (Franta), Miriam Bulgaru – Yafang Wang (China) si Andreea Rosca impotriva unei jucatoare din calificari sunt celelalte meciuri ale romancelor direct acceptate pe tabloul de la Bucuresti, turneu de 250.000 de dolari.

Sambata si duminica sunt programate calificarile, intrarea spectatorilor fiind libera, urmand ca de luni sa debuteze meciurile tabloului principal.

In alta ordine de idei, Mihaela Buzarnescu a anuntat ca va evolua si in proba de dublu, acolo unde va face pereche cu Raluca Olaru. Cele doua au castigat titlul rezervat junioarelor la US Open in 2006



Opt jucatoare din Romania pe tablou la Bucharest Open. Cu cine joaca in primul tur