Tenis

Novak Djokovic vrea o schimbare radicala in tenisul masculin

Sursă foto: https://twitter.com/ebenesport/

Liderul ierarhiei ATP lanseaza ideea ca in tenisul masculin sa nu mai existe meciuri de cinci seturi indiferent de competitia in care joaca.

“Sunt pentru meciurile castigate in doua seturi, in toate competitiile, chiar daca sunt constient ca turneele de Mare Slem au o istorie lunga si o traditiei.

“In tenis avem cel mai lung sezon din toate sporturile. Aproape in fiecare saptamana exista cate un turneu, din ianuarie si pana in noiembrie. Nu vad de ce trebuie sa jucam dupa sistemul cel mai bun din cinci seturi, chiar daca e vorba de o traditie”, a spus Novak Djokovic, anunta L'Equipe.

Sarbul a debutat cu o victorie in doua seturi la Turneul Campionilor de la Londra, invingandu-l pe debutantul argentinian Diego Schwartzman.

ITF a renuntat la Cupa Davis sa mai organizeze meciuri de cinci seturi in fazele inferioare ale intrecerii.

A existat insa o vreme cand finala Turneului Campioanelor era decisa dupa sistemul cea mai buna din cinci seturi.

Ideea lui Djokovic cu siguranta va genera discutii in circuit, primele reactii neintarziind sa apara.

Rusul Daniil Medvedev se arata incantat de aceasta perspectiva, in timp ce neamtul Alexander Zverev spune ca tenisul nu se poate schimba peste noapte si ca meciurile de cinci seturi fac parte din istoria acestui sport.

Cel mai vehement pe acest subiect se arata insa numarul doi mondial Rafael Nadal.

"Sunt total impotriva schimbarii formatului meciurilor in turneele de Grand Slam", a spus spaniolul.Novak Djokovic vrea o schimbare radicala in tenisul masculin