Tenis

Novak Djokovic cucereste titlul la Madrid. Al 29-lea Masters din cariera

Liderul mondial Novak Djokovic l-a invins in trei seturi pe britanicul Andy Murray in finala de la Madrid, cu 6-2, 3-6, 6-3, la capatul unui meci de doua ore si sase minute.

Un meci extrem de spectaculos la finalul caruia Djokovic a salvat nu mai putin de sapte mingi de break la scorul de 5-3.

O victorie, a 29-a in randul turneelor din seria ATP Masters 1000, prin care Djokovic il devanseaza pe Rafael Nadal la numarul de titluri castigate la aceasta categorie.

In cariera este titlul cu numarul 64 pentru jucatorul din Serbia, iar acesta ii egaleaza pe suedezul Bjorn Borg si pe americanul Pete Sampras, iar in 2016 este titlul cu numarul cinci (n.a. - trei dintre acestea fiind de Masters).

Djokovic are cifre impresionante in 2016, an in care pana acum a castigat 33 din cele 35 de meciuri disputate, suferind practic o singura infrangere. La Dubai a abandonat in disputa cu Feliciano Lopez, iar singura infrangere reala a fost suferita in turul doi la Monte-Carlo.

Noul campion de la Madrid are 14 infrangeri consecutive in fata jucatorilor din topul 10 mondial, dintre acestea 12 numai in acest an.

Titlurile de Masters din cariera lui Djokovic:

6 – Miami

5 – Indian Wells

4 – Paris-Bercy, Roma

3 – Canada (Montreal/Toronto), Shanghai

2 – Madrid

2 – Monte-Carlo.



Novak Djokovic cucereste titlul la Madrid. Al 29-lea Masters din cariera