Tenis

Novak Djokovic, actionar majoritar la o companie de biotehnologie care cauta tratament pentru covid

Sursă foto: https://twitter.com/JeffreyJDavis/

La putine zile dupa expulzarea din Australia a liderului mondial ATP apare informatia ca Novak Djokovic detine 80 la suta din actiunile unei companii daneze de cercetare care cauta un tratament, nu vaccin, impotriva bolii covid-19.

Compania se numeste QuantBioRes si Novak Djokovic a cumparat cele 80 de procente din actiuni in luna iunie 2020.

Ivan Loncarevic, directorul executiv al companiei, a confirmat pentru Reuters implicarea lui Djokovic in actionariat, precizeaza The Guardian.

Acesta le-a mai spus celor de la Financial Times ca nu a mai vorbit cu Djokovic din luna noiembrie si ca in opinia sa jucatorul sarb de tenis “nu este antivaccinare”.

Dincolo de convingerile personale si retinerile pana la urma de inteles cu privire la vaccinul anti covid, vedem ca Djokovic are si alte interese in aceasta pandemie, unele care depasesc sfera tenisului si a unui banal turneu de Mare Slem pana la urma.

QuantBioRes mizeaza pe 11 cercetatori care lucreaza in Danemarca, Australia si Slovenia, acestia avand drept obiectiv pe termen mediu descoperirea unui tratament impotriva bolii covid, si nu a unui vaccin.

Site-ul companiei precizeaza ca a inceput dezvoltarea unui “mecanism de dezactivare” pentru Covid-19 incepand cu luna iulie a anului 2020.

Compania la care Djokovic detine pachetul majoritar de actiuni dezvolta practic o peptida care opreste coronavirusul din a infecta celulele umane.

Testele clinice vor incepe in Marea Britanie in vara acestui an, a mai spus directorul executiv Loncarevic.

Pana atunci Djokovic, nevaccinat fiind, are de trecut alte obstacole in a ajunge la turnee precum Madrid Open sau Roland Garros, unde autoritatile au transmis deja ca accepta doar jucatori vaccinati impotriva Covid-19.

In alta ordine de idei, in aceasta pandemie dincolo de aspecte sanitare, sociale si politice este vorba despre bani. O cursa intre marile companii de a produce cat mai mult capital pe seama dorintei legitime a oamenilor de a-si proteja sanatatea.

Asta face si omul de afaceri Djokovic care, inca din iunie 2020 la inceputul pandemiei practic, a intuit ca este un domeniu "de viitor" sa cauti tratament pentru covid si a investit banii in directia aceasta.

Ar fi putut la fel de bine sa investeasca in domeniul vaccinurilor, precum Bill Gates, spre exemplu, dar s-a orientat spre o alta ramura din marea familie "Big Pharma", asa cum le place comentatorilor de Facebook sa numeasca acesta industrie.



Novak Djokovic, actionar majoritar la o companie de biotehnologie care cauta tratament pentru covid