Nastase Tiriac Trophy

Marius Copil va primi un wild card la Nastase Tiriac Trophy

Jucatorul Marius Copil, unul dintre componentii echipei de Cupa Davis a Romaniei, va participa pe tabloiul principal al Openului de la Bucuresti prin intermediul unui wild card primit din partea organizatorilor.

Copil ocupa in prezent locul 168 in clasamentul mondial, iar ultimul jucator acceptat direct pe tablou este numarul 71 ATP, astfel ca directorul turneului, Bogdan Enoiu, a declarat ca tenismenul originar din Arad va fi recompensat cu un wild card.

''Marius Copil va primi un wildcard si speram sa fie cat mai relaxat", a declarat Bogdan Enoiu intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai anuntat si prezenta pentru prima data in Romania a americanului Sam Querrey.

De asemenea, Enoiu spera ca la Bucuresti sa revina si bulgarul Grigor Dimitrov, campionul din 2014, care ar putea primi la randul lui un wild card din partea organizatorilor.

Dimitrov nu s-a inscris pana acum la turneul de la Barcelona, un concurs mai puternic din punct de vedere financiar decat cel de la Bucuresti si in care jucatorii primesc mai multe puncte (500 fata de 250 pentru castigarea titlului).

La dublu, ii vom avea pe tablou pe ''gemenii'' tenisului romanesc, Horia Tecau si Florin Mergea. Nu impreuna, asa cum au jucat la Cupa Davis, ci separat cu partenerii lor traditionali din circuit.

Astfel, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer vor avea prima sansa la castigarea trofeului, pentru ca Florin Mergea si Dominic Inglot sa fie cotati cu sansa a doua.

Francezul Gilles Simon, numarul 14 mondial, revine la Bucuresti pentru a incerca obtinerea unui al patrulea titlu dupa cele castigate in 2007, 2008 si 2012.

Alaturi de acesta la Nastase Tiriac Trophy vor mai evolua, printre altii, Marcos Baghdatis (fost finalist la Australian Open), uriasul Ivo Karlovic si Borna Coric, noua speranta a tenisului din Croatia, cehul Lukas Rosol, finalist in 2014, sarbul Viktor Troicki, germanul Florian Mayer sau ibericul Guillermo Garcia-Lopez.

Ultimul jucator acceptat pe tabloul principal de simplu este sarbul Dusan Lajovic, locul 71 mondial in acest moment.



Marius Copil va primi un wild card la Nastase Tiriac Trophy