Nastase Tiriac Trophy

Dimitrov castiga turneul Nastase Tiriac Trophy

Ajuns pe tabloul principal in ultimul moment dupa ce a primit un wild card in partea organizatorilor, bulgarul Grigor Dimitrov si-a respectat statutul de principal favorit al turneului Nastase Tiriac Trophy si a cucerit trofeul pus in joc.

Dimitrov l-a invins in marea finala de duminica pe cehul Lukas Rosol, castigatorul din 2012, cu 7-6, 6-1, la capatul unui meci in care doar primul set a contat.

Cei doi finalisti au mers cap la cap, iar Rosol a ratat un bun moment la 5-4 cand a avut 30-0 pe serviciul lui Dimitrov.

Bulgarul a revenit cu patru puncte la rand, a egalat la cinci, dupa care a pus mare presiune pe ceh irosind mai multe mingi de set intr-un game 12 interminabil.

In cele din urma Rosol si-a castigat serviciul si a impins setul in tie-break, joc decisiv dominat autoritar de bulgar.

Rosol a cazut complet in setul al doilea si nu a mai contat deloc in disputa cu un Dimitrov aflat in mare forma. Principalului favorit i-au intrat toate loviturile si in final acesta a ridicat trofeul deasupra capului.

Dimitrov a avut primul tur liber la Bucuresti, dupa care i-a invins, pe rand, pe cehul Vesely cu 7-6, 6-2, apoi pe ucraineanul Stakhovsky cu 6-3, 6-4, pentru ca in semifinale sa profite de abandonul lui Monfils la 5-1 in primul set.

In varsta de 22 ani, Dimitrov a devenit in 2013 primul tenismen bulgar care a castigat un turneu in Era Open. S-a intamplat la Stockholm in finalul sezonului. A urmat in acest an titlul de la Acapulco (Mexic) pe zgura si acum victoria de la Bucuresti.

Dimitrov a ocupat in aceasta saptamana locul 16 in clasamentul mondial, cea mai buna pozitie a sa fiind 14.



Dimitrov castiga turneul Nastase Tiriac Trophy