Tenis

Nastase explica in ce consta suspendarea lui

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Ilie Nastase a reactionat, joi, cu un comunicat pe contul sau de Facebook in care explica unde se aplica suspendarea provizorie impusa de Federatia Internationala de Tenis (ITF) dupa scandalul de la Fed Cup.

"‎Am observat că a existat, din nefericire, o neînţelegere cu privire la efectele suspendării provizorii impuse în cursul investigaţiei. În urma solicitării mele, ITF a clarificat în mod oficial la 12 mai 2017 că suspendarea provizorie se aplică doar evenimentelor ITF şi, deci, nu include Grand Slam-urile. Organizatorii turneelor de Grad Slam vor fi informaţi despre conţinutul acestei clarificări", afirma Nastase.

Aceasta dupa ce oficialii de la Wimbledon si Roland Garros s-au grabit sa anunte ca Ilie Nastase nu este invitat la editiile din acest an ale turneelor respective.

"Am solicitat, de asemenea, ca o audiere să fie organizată în faţa Completului Intern de Solutionare, pentru a îmi permite să prezint personal înţelegerea mea asupra evenimentelor relevante şi concluziile la care am ajuns reflectând asupra situaţiei. Îmi menţin încrederea că, utilizând aceleaşi standarde care au fost aplicate în cazuri similare, completul va analiza reacţiile mele astfel cum au fost acestea manifestate, în întregul lor context, ţinând cont de toate datele şi informaţiile relevante, precum şi de absenţa intenţiei mele de a afecta bunăstarea oricărei persoane", a mai anuntat Ilie Nastase.

ITF l-a suspendat pe Nastase dupa scandalul iscat in timpul partidei secunde de simplu a intalnirii de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

Nastase s-a aratat atunci nemultumit de plangerile repetate ale jucatoarei Johanna Konta si a cerut arbitrului din scaun sa ia masuri impotriva britanicei. In cele din urma s-a ajuns la un intreg circ facut de Konta, care a parasit terenul in lacrimi, in timp ce Nastase a fost expulzat nu doar de pe teren, ci chiar din arena, pe motiv ca le-ar fi injurat pe britanice.

Mai mult decat atat, Nastase si-a pus opinia publica in cap dupa o gluma pe care a facut-o cu privire la viitorul copil al Serenei Williams, despre care a spus ca va fi "ciocolata cu lapte". Gluma lui Nastase s-a lovit ca nuca in perete de barierele corectitudinii politice.



Nastase explica in ce consta suspendarea lui