Tenis

Muguruza nu se lasa si ameninta din nou primul loc ocupat de Halep

Sursă foto: twitter.com

Garbine Muguruza a acceptat, joi, un wild card oferit de organizatorii turneului de la Sydney, programat in perioada 8-14 ianuarie.

Dupa ce a parasit competitia de la Brisbane accidentata, Muguruza spera sa prinda cateva meciuri in picioare inaintea Australian Open.

Cu un parcurs pana in fazele superioare, Muguruza ar putea chiar sa o detroneze pe Halep din prima pozitie a ierarhiei mondiale inaintea primului Grand Slam al anului.

Halep ar putea avea la urmatoarea actualizare a clasamentului WTA un maxim posibil de 320 de puncte in fata Garbinei Muguruza, in conditiile in care pentru castigarea turneului de la Sydney se acorda 470 de puncte.

Asadar, ipoteza ca Halep sa piarda primul loc inaintea Australian Open revine in actualitate dar, chiar si asa, jucatoarea noastra va fi principala favorita la Melbourne.

Lista capilor de serie este anuntata de organizatorii Australian Open inainte de finalul turneului programat la Sydney, practic dupa prima actualizare din 2018 a clasamentului WTA, iar Halep va fi lidera dupa Shenzhen indiferent de rezultatul de acolo.



Muguruza nu se lasa si ameninta din nou primul loc ocupat de Halep