Tenis

Monica Niculescu s-a calificat in semifinale la Hobart

Aflata pentru al optulea an pe tabloul principal de la Hobart, competitie despre care spune ca se numara printre preferatele sale, Monica Niculescu s-a calificat in premiera in semifinalele turneului australian dotat cu premii totale in valoare de 250.000 de dolari.

Cap de serie numarul 3, Niculescu a avut nevoie de aproape doua ore pentru a o invinge pe Risa Ozaki, o jucatoare din Japonia aflata pe locul 100 mondial, cu 6-4, 6-4.

Ozaki, ajunsa pe tabloul principal dupa trei tururi de calificare, a inceput in forta si a condus cu 2-0, insa Niculescu a intrat in meci si a egalat la doi. A mai fost condusa cu 3-2, dupa care a rupt decisiv echilibrul si s-a impus in primul act la diferenta de un break.

Probleme de sanatate

Jucatoarea noastra a solicitat un time out medical, iar la revenirea de la cabine a rupt norii pe teren, distantandu-se la 4-0, cu doua break-uri in fata.

Victoria parea aproape, insa o cadere in jocul Monicai a readus-o minge cu minge inapoi in meci pe Ozaki si dupa opt game-uri tabela ajungea din nou in echilibru.

Break-ul decisiv

Trei greseli nefortate la rand comise de japoneza a adus-o din nou pe Niculescu la conducere, cu break, si, in pofida unei stari vizibile de oboseala, jucatoarea noastra a reusit sa inchida meciul obtinand calificarea pentru semifinale.

Vineri, de la aceeasi ora 10:00 a diminetii, Niculescu o intalneste pe Lesia Tsurenko din Ucraina pentru un loc in finala. Meciul va fi live text aici pe onlinesport.ro



Monica Niculescu s-a calificat in semifinale la Hobart