Tenis

Monica Niculescu pierde finala de la Hobart

Monica Niculescu a pierdut, sambata, finala turneului WTA de la Hobart contra lui Elise Mertens din Belgia, scor 6-3, 6-1. Ajunsa pe tablou in urma calificarilor, Mertens (127 mondial) isi trece in palmares la cei 21 ani ai sai primul titlu WTA.

Niculescu incepuse cum nu se poate mai bine meciul, cu break in game-ul al doilea si un 2-0 pe tabala.

Mertens avea sa puna primul ei game pe tabela dupa un joc trei foarte lung pe serviciul lui Niculescu. Jucatoarea noastra a salvat trei mingi de break, dar in cele din urma n-a putut impiedica pierderea game-ului.

Mult mai increzatoare si vioaie pe teren, Mertens a egalat la doi, dupa care Niculescu a trecut pentru ultima oara la conducere (3-2). Au urmat patru game-uri la rand in contul tinerei jucatoare din Belgia si astfel se scria istoria primului set.

Citește și... Raluca Olaru, campioana de dublu la Hobart

Setul secund a fost dominat si mai clar de jucatoarea din Belgia, care s-a impus in cele din urma cu 6-1. Niculescu a gresit nepermis de mult pentru a putea emite vreo pretentie si a obtinut doar doua game-uri din ultimele 14 ale meciului.

Practic de la 2-0 in debutul partidei jucatoarea noastra a mai obtinut un game prin care a condus 3-2 in primul set si inca unul prin egala 1-1 in setul al doilea.

Palmares

Pentru Niculescu aceasta a fost a opta finala de turneu WTA din cariera. Pana la Hobart jucatoarea noastra isi trecuse in cont trei titluri in circuitul mondial profesionist: Florianopolis (2013), Guangzhou (2014) si Luxemburg (2016).

Mertens n-a mai fost prezenta pana acum intr-o finala WTA si are in palmares 11 trofee la nivelul circuitului ITF.

Clasament

Niculescu a ratat sansa de a deveni a doua jucatoare din Romania dupa Simona Halep in ierarhia mondiala. Prin finala jucata la Hobart, Niculescu va urca sase locuri pana pe 32 mondial.

De cealalta parte, Mertens face un salt spectaculos de pe 127 pana pe pozitia a 80-a.



Monica Niculescu pierde finala de la Hobart