Tenis

Momentul cheie din finala Halep - Sharapova

Finala turneului de la Madrid, jucata duminica intre Simona Halep si Maria Sharapova, a avut un moment cheie care a dus partida aproape castigata de jucatoarea din Romania in tabara frumoasei rusoaice. 

Arena Manolo Santana din Madrid a gazduit o finala spectaculoasa intre Simona Halep si Maria Sharapova, sub bagheta lui Ion Tiriac. Din pacate, jucatoarea noastra a pierdut la capatul unui meci ce a ajuns la aproape doua ore. A fost un meci pe care noi l-am vazut anticipat, fara a scrie pe tema asta, cu sanse mari sa fie castigat de Halep si, mai ales dupa primul set, lucrurile pareau sa mearga in directia gandita.

A fost in inclestare pe care Halep parea sa o domine. A luat primul set fara probleme, insa pentru prima oara in turneu a pierdut un meci dupa ce castigase prima mansa. Nu a fost un joc tipic pentru Halep, o jucatoare care de multe ori obisnuieste sa inceapa slab, sa piarda serviciul sau primul set pentru ca apoi sa revina cu breakuri sau sa intoarca meciul de la o mansa in dezavantaj.

Cu Sharapova, punctul cheie a fost la 1-0 la seturi pentru Halep si 1-0 pentru Sharapova la game-uri in setul al doilea, atunci cand rusoaica se afla la serviciu. Halep a avut doua mingi de break, ambele ratate cu probabil cele mai slabe retururi ale ei din meci. 

A fost momentul in care Halep nu s-a adunat, momentul de intoarcere in meci pe care l-a ratat si l-a ratat de tot.

Destul de inflexibila in a-si schimba jocul atunci cand ceva nu mai mereg si trebuie incercata o alta tactica, Halep s-a dus pana la final si a pierdut constant. 

Teoretic, partea buna este ca Halep a progresat. Fata de 2013, la Madrid ea a ajuns in finala. Arata interesant ca jucatoare pe zgura, iar sezonul pe aceasta suprafata abia a inceput.



Momentul cheie din finala Halep - Sharapova