Tenis

Mihaela Buzarnescu in mijlocul unui scandal urias dupa retragerea de la US Open

Accidentata in timpul turneului de la Montreal, jucatoarea Mihaela Buzarnescu a prelungit suspansul pana in ultima clipa cu privire la sansele de a fi pe teren la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Miza a fost una de ordin financiar, sa o spunem din capul locului, Buzarnescu punand mana pe jumatate din suma acordata sportivilor prezenti pe tabloul principal de la US Open.

O prevedere regulamentara de care Buzarnescu a uzat la maxim si din acest punct de vedere nu i se poate reprosa nimic.

Buzarnescu este insa aratata cu degetul de Tim Sommer, antrenorul jucatoarei luxemburgheze Mandy Minella, care insinueaza ca sportiva din Romania nu a procedat tocmai moral tragand de timp cu retragerea de la US Open.

“Nu mi se pare normal ca atunci cand ai un diagnostic si stii ca esti accidentata tu sa se mai inscrii in concurs”, spune Sommer.

In realitate, acesta este din cale afara de suparat pentru ca eleva lui a ratat sansa de a evolua pe tabloul principal de la US Open in calitate de “lucky loser”, caz in care ar fi incasat 54.000 de dolari.

Suma care data pe jumatate a ajuns in conturile lui Buzarnescu, jucatoare care a anuntat ca nu poate participa decat cu cateva ore inaintea meciului din primul programat impotriva cehoaicei Marketa Vandrousova.

Sommer mai spune intr-un interviu acordat Spox.com ca va actiona in judecata WTA pentru modul in care a gestionat situatia.

“Buzarnescu a incasat un milion de dolari in acest an. Chiar avea nevoie sa ia 27.000 intr-un asemenea mod? Per total un gest stupid facut de domnisoara Buzarnescu, gestionat foarte prost de WTA si care ne-a costat foarte mult timp, energie si bani”, a mai spus Sommer.



Mihaela Buzarnescu in mijlocul unui scandal urias dupa retragerea de la US Open