Miami Open

Simona Halep in semifinale la Miami dupa o revenire fabuloasa de la 1-5 in setul doi

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Simona Halep a invins-o pe chinezoaica Qiang Wang, cu 6-4, 7-5, pentru calificarea in careul de asi de la Miami Open. In setul al doilea jucatoarea din Romania a intors rezultatul de la 1-5 si 0-40 la 4-5.

Meciul a început cu un break de fiecare parte. Halep a trecut în avantaj pe tabela dupa o lovitura castigatoare cu reverul in contre pied, dar in game-ul imediat urmator a comis o dubla si doua erori nefortate oferindu-i break-ul inapoi lui Wang.

Halep s-a mentinut insa la conducere (2-1) dupa un nou break izbutit de la 40-15 pentru adeversara. Doua puncte spectaculoase la rand reusite de Simona, pentru ca Wang sa cedezed upa o dubla greseala.

Asa am trait Halep - Wang in sferturi la Miami

Pentru prima data Halep si-a castigat serviciul distantandu-se pe tabela la 3-1. Wang a raspuns apoi cu un 40-0 rapid, insa Halep a pus-o sa munceasca pentru fiecare minge si i-a anulat chinezoaicei toate cele trei puncte. In cele din urma Halep a obtinut break-ul pentru un 4-1 autoritar.

Wang a recuperat un break si apoi a castigat in premiera pe propriul serviciu, moment in care Simona Halep a solicitat interventia lui Daniel Dobre la banca. Jucatoarea noastra a cerut sa fie incurajata mai puternic, iar antrenorul s-a conformat: "Aplaudam, iti dam energie. Hai, ramai acolo, ca joci bine!"

Halep a raspuns foarte bine si s-a distantat la 5-3 dupa un game solid pe propriul serviciu. Wang a ramas in set, dar Halep a avut puterea de a inchide primul act pe serviciul propriu.

Setul al doilea a inceput cum nu se poate mai bine pentru Simona Halep, cu break, insa jucatoarea din Romania n-a reusit sa-si consolideze acest game obtinut pe serviciul advers si s-a vazut mai intai egalata si apoi chiar condusa in premiera (1-2).

Wang s-a distantat la 5-1 cu doua break-uri in fata, iar Halep parea ca a intrat intr-un tunel si ca a renuntat prea usor la setul al doilea. A urmat apoi, pas cu pas, revenirea Simonei si aceasta a reusit sa intoarca spectaculos scorul la 7-5 in favoarea sa. La 4-5 Halep a revenit de la 0-40 salvand trei mingi de set.

Una dintre revenirile pentru care Halep a devenit una dintre cele mai iubite jucatoare din lume in randul spectatorilor neutri din tenis.

Karolina Pliskova sau Marketa Vondrousova urmeaza pentru Halep in semifinale, jucatoarea noastra fiind la un meci distanta de revenirea pe primul loc mondial!



Simona Halep in semifinale la Miami dupa o revenire fabuloasa de la 1-5 in setul doi