Tenis

Medvedev castiga finala Turneului Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/atptour/

Jucatorul rus Daniil Medvedev a castigat in premiera Turneul Campionilor dupa o finala de trei seturi contra austriacului Dominic Thiem.

Dupa ce i-a invins in aceasta saptamana pe primii doi jucatori ai lumii, Novak DJokovic si Rafael Nadal, Medvedev a transat finala de duminica seara, cu 4-6, 7-6(2), 6-4.

Un meci de doua ore si 43 de minute intre doi jucatori aflati in fata primului titlu la Turneul Campionilor.

Medvedev scrie istorie invingandu-i in aceeasi saptamana pe primii trei jucatori ai lumii la finala circuitului ATP.

Argentinianul David Nalbandian a fost ultimul jucator care i-a invins in acelasi turneu pe primii trei jucatori ai lumii. S-a intamplat in 2007 la Madrid.

De la Nikolay Davydenko in 2009 un jucator din Rusia n-a mai castigat Turneul Campionilor.

Davydenko a fost primul campion din O2 Arena, iar Medvedev cel din urma. Din 2021 Turneul Campionilor se muta la Torino.

In urma cu un an, la debutul sau in competitia celor mai buni opt jucatori ai sezonului, Medvedev parasea competitia dupa faza grupelor fara victorie si doar cu un singur set castigat.

Dupa o faza a grupelor cu victorii in minimum de seturi la Alexander Zverev, Novak Djokovic si Diego Schwartzman, Medvedev a revenit de fiecare data in semifinale si finala de la set pierdut.

Rusul de 24 de ani a mers pe gheata intorcand de fiecare data cu tiebreak in setul al doilea.

Dominic Thiem pierde a doua finala consecutiva la Turneul Campionilor, dupa ce in 2019 era invins de grecul Stefanos Tsitsipas in tiebreak-ul setului decisiv.



Medvedev castiga finala Turneului Campionilor