Tenis

Maria Sharapova ofera noi detalii despre scandalul de dopaj

Maria Sharapova a vorbit pentru prima oara de la recunoasterea faptului ca a fost testata pozitiv cu substanta meldonium.

maria sharapova anunt dopaj?

"Nu am luat meldonium in fiecare zi timp de zece ani. L-am luat in zilele in care imi era indicat de medic si in doze mici, asa cum mi-a fost recomandat. Am jucat corect si am ajuns in frunte. Nu am dorit si nu doresc sa ma prefac accidentata pentru a imi ascunde rezultatul pozitiv. Astept cu nerabdare sedinta Federatiei Internationale de Tenis (ITF), atunci cand voi inainta toate documentele mele medicale detaliate", a scris Sharapova pe retelele sociale.

[news-118170]

"Cred ca mi se va permite din nou sa joc. Este important ca publicul sa cunoasca faptele reale. Nu este adevarat ca am fost avertizata de cinci ori despre interzicerea meldonium-ului. Am primit in decembrie un e-mail in care erau mai multe stiri si nu am dat importanta celor despre substantele interzise, foarte putin vizibile. Nu s-a primit nici o notificare clara de la Agentia Mondiala Antidoping (WADA) despre interzicerea din 2016 a meldonium-ului", a mai declarat Sharapova.

Ea este provizoriu suspendata din tenis si risca o pedeapsa maxima de 4 ani. Insa, avocatul sportivei a afirmat ca suspendarea ar putea fi foarte mica sau chiar anulata, daca se demonstreaza ca Sharapova a urmat un tratament medical, un caz in care substantese interzise sunt exceptate.

[news-118220]

Maria Sharapova a anuntat la inceputul lunii martie ca a primit o scrisoare de la ITF in care a fost anuntata ca a fost descoperita dopata cu substanta meldonium. Ea a afirmat ca lua un medicament numit Meldonat, care continea substansa meldonium, ceea ce nu avea cunostinta.

Sharapova a ales sa anunte vestea si sa lupte cu cei de la ITF, afirmand ca se afla sub un tratament medical de 10 ani cu Meldonat, suferint de afectiuni cardiace, anemie si markeri de diabet.

[news-118219]

Meldonium este o substanta care imbunatateste capacitatile de efort si cele mentale, fiind folosit de sportivi pentru a le imbunatati performantele. De aceea, WADA a interzis din ianuarie 2016 utilizarea in sport a meldonium-ului.

La finalul acestei saptamani, WADA a anuntat ca 99 de sportivi au fost testati pozitiv in 2016 cu meldonium, fara a oferi inca nume.

[news-118250]



Maria Sharapova ofera noi detalii despre scandalul de dopaj