Tenis

Marea provocare a tenisului in viitorul apropiat

Sursă foto: https://twitter.com/jjasportstudio/

Fostul jucator italian Andrea Gaudenzi, in prezent presedinte al ATP, ramane optimist ca sezonul 2020 din tenis s-ar putea relua la un moment dat.

”N-ar fi intelept sa proclamam inchiderea sezonului acum. Nimeni nu stie ce se va intampla, vrem sa pastram o vedere optimista.

”In mod evident exista un set de optiuni, cum ar fi sa jucam cu portile inchise sau sa decidem cum gestionam restrictiile de calatorie. Nu am luat inca nicio decizie deoarece toate scenariile sunt doar ipotetice”, a declarat Andrea Gaudenzi pentru Reuters.

Acesta a mai spus ca la 15 mai ATP va anunta ce se intampla cu turneele programate in luna iulie dupa Wimbledon (turneu anulat pentru 2020 si care se incheia la 12 iulie).

La 1 iunie ATP va decide soarta turneelor din luna august.

Oficialul tenisului profesionist masculin mai spune ca principala problema este data de restrictiile de calatorie din lume.

”Ne uitam la Suedia, care a avut o abordare complet diferita. Asa ca am putea probabil programa un turneu in Suedia in aceste zile, dar cum aducem 100 de jucatori in Suedia? Nu se poate si aceasta e provocarea. Ideea e ca nimeni nu stie cat va dura aceasta situatie”, a mai spus Andrea Gaudenzi.

Presedintele ATP a fost locul 18 mondial la varful carierei sale de jucator profesionist.Marea provocare a tenisului in viitorul apropiat