Tenis

Lovitura de teatru: Dopatii cu Meldonium ar putea scapa de suspendari

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat miercuri ca sportivii prinsi dopati cu substanta Meldonium ar putea sa fie iertati de suspendari. De acest lucru ar putea beneficia eva Tofalvi din Romania, dar si cel mai mediatizat caz - Maria Sharapova.

Sefii de la antidoping sunt aproape sa ia aceasta decizie din cauza faptului ca nu este clar in cat timp Meldoniumul este eliminat din corpul uman.

In cazul Evei Tofalvi, aceasta spusese ca luase un medicament in decembrie 2015, iar testul sau pozitiv a fost prelevat pe 8 Martie 2016. Aceasta substanta este interzisa de la 1 ianuarie 2016.

[news-118698]

Iar Tofalvi nu este singura, multi atleti reclamand ca au consumat aceasta substanta cu mult timp inainte de a fi testati pozitiv.

WADA a fost de acord, iar intr-o declaratie de presa a afirmat ca "exista o lipsa de documentatie in ceea ce priveste timpii de eliminare din corp".

"Noi nu am considerat posibil ca un sportiv care a consumat Meldonium inainte de 1 ianuarie 2016 sa il mai aiba in sange si dupa aceasta data. Daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat, am putea considera ca atletul este nevinovat sau ca a fost doar neglijent", au mai spus cei de la WADA.

Prima sportiva prinsa cu Meldonium a fost Maria Sharapova, la Australian Open. Ea s-a inscris deja la turneul de la Madrid, care incepe la finalul lui aprilie. 

[news-118170]



Lovitura de teatru: Dopatii cu Meldonium ar putea scapa de suspendari