Tenis

Asa am trait Simona Halep vs Elise Mertens

Simona Halep a jucat marti, dupa ora 15:00, in turul 2 al turneului de tenis de la Madrid, contra unei jucatoare pe care o intalneste in premiera, belgianca Elise Mertens.

FINAL Halep - Mertens 6-0, 6-3

SET 2, 6-3 Partida se incheie cu o dubla greseala comisa de Mertens.

SET 2, 5-3 Alte doua mingi de break salvate de Halep cu serviciul. Mertens trimite returul in fileu si Halep mai are nevoie de un singur game pentru calificarea in turul 3.

SET 2, 4-3 Mertens isi castiga din nou game-ul de serviciu si solicita interventia antrenorului ei.

SET 2, 4-2 S-a schimbat putin jocul. Simtind ca nu mai are foarte multe de pierdut, Mertens joaca relaxat si variaza mult jocul. Asa apare prima minge de break a meciului pentru belgianca. Halep salveaza cu un forehand castigator in lung de linie.

SET 2, 2-1 Halep trimite cu dreapta in fileu si este primul game adjudecat de Mertens in acest meci.

SET 2, 2-0 Game la zero obtinut de Halep pe propriul serviciu. Mertens nu-si gaseste ritmul orice ar incerca pe teren.

SET 2, 1-0 Mertens a avut 40-0 pe propriul serviciu in acest game, Halep a revenit si a obtinut break-ul din a treia incercare. Statistica primului set arata doar trei erori nefortate comise de Halep si 83 de procente la puncte castigate din al doilea serviciu.

SET 1, 6-0 Halep inchide setul cu un forehand castigator dupa 21 de minute de la primul serviciu.

SET 1, 5-0 Dubla greseala comisa de Mertens la minge de break pentru Halep. Al treilea break al jucatoarei din Romania.

SET 1, 4-0 Halep isi consolideaza break-ul obtinut anterior, iar belgianca ramane cu doar sapte puncte obtinute in aceste prime patru game-uri.

SET 1, 3-0 Mertens pare pana acum deconectata de la acest meci si comite greseala dupa greseala. Inca un break pentru Simona.

SET 1, 2-0 Game la zero adjudecat de Halep pe propriul serviciu.

SET 1, 1-0 Halep isi trece in cont break-ul dupa un game inceput de Mertens cu o dubla greseala.

15:22 Incepe meciul cu Mertens la serviciu.

15:17 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire.


Simona Halep revine pe teren la Madrid, acolo unde este favorita principala si unde isi apara locul 1 mondial in timp ce incearca sa stabileasca si un record absolut pe zgura spaniola.

De cealalta parte a fileului va incerca sa o opreasca jucatoarea cea mai in forma din Belgia, Elise Mertens. Este de asteptat un meci disputat, intre doi capi de serie, dar in care Simona sa castige.

Fara vreun titlul important in 2018 (n.r. - daca scoate din socoteala turneul de la Shenzen), Halep incearca in turneul de casa al prietenului sau, Ion Tiriac, sa ridice primul trofeu major al sezonului. Este in forma buna si, teoretic, nu ar trebui sa se impedice. Insa, Mertens este de asemenea in forma si a aratat un an, cel putin pana acum, foarte bun. Dupa un Australian Open foarte bun, belgianca va dori sa arate ca poate ataca Top 10 WTA prin a ingenunchea-o pe lidera mondiala de la Constanta.

Am putea vedea o intalnire asa cum nu ii place lui Halep, cu o adversara care va incerca meciul vietii. Va rezista Simona sau va capota cand va vedea multe mingi cazute pe linie? Experienta sa ar trebui sa isi spuna cuvantul, insa intr-un meci de trei seturi.



Asa am trait Simona Halep vs Elise Mertens