Tenis

Asa am trait Simona Halep contra Maria Sharapova in semifinale la Roma

Sursă foto: twitter.com

Pentru a noua oara in cariera Simona Halep a intalnit-o pe Maria Sharapova in circuitul mondial profesionist.

FINAL Halep - Sharapova 4-6, 6-1, 6-4

SET 3, 6-4 Doua mingi de meci pentru Halep! Mingea venita de la Sharapova nu trece fileul si Halep e in finala de la Roma pentru al doilea an consecutiv. Ce eliberare din partea Simonei, o bucurie pe care si-o manifesta la un nivel nemaintalnit pana acum.

SET 3, 5-4 Halep revine la conducere dupa un game in care a servit excelent. Un singur punct cedat adversarei dupa o dubla greseala.

SET 3, 4-4 Revenire de la 0-30 si Sharapova egaleaza scorul. Sunetele scoase de rusoaica sunt din ce in ce mai puternice.

SET 3, 4-3 Sharapova raspunde cu aceeasi moneda: rebreak la zero! Suspansul continua la Foro Italico.

SET 3, 4-2 Halep isi trece in cont un break la zero. Sharapova a comis a noua dubla greseala in acest meci.

SET 3, 3-2 Doua mingi de 4-1 pentru Halep salvate de Sharapova si ce retur reuseste aceasta pentru minge de break! Game-ul ii revine rusoaicei dupa o minge data la limita out.

SET 3, 3-1 Halep este mai proaspata din punct de vedere fizic in aceste momente si se desprinde cu break in fata. Sharapova da semne vizibile de oboseala.

SET 3, 2-1 Trei greseli la rand comise de Sharapova si Halep preia conducerea in premiera in decisiv.

SET 3, 1-1 Excelent returul Simonei la minge de break, schimb prelungit pe rever si in cele din urma Sharapova greseste prima. Break Halep!

SET 3, 0-1 Decisivul incepe cu un break in dreptul Mariei Sharapova, ceea ce rusoaica n-a reusit in tot setul secund. Halep a comis o dubla greseala si apoi, la 30-30, a trimis putin afara un forehand in contre pied.

20:10 Sharapova a luat pauza de vestiar, Halep ramane pe teren si se incalzeste la serviciu.

SET 2, 6-1 Sharapova comite o dubla greseala la 30-40 si cu aceasta se incheie setul al doilea.

SET 2, 5-1 Minge de break salvata de Halep si jucatoarea noastra se distanteaza, speram decisiv, pe tabela in acest set secund.

SET 2, 4-1 Un nou break reusit de Halep dupa o minge trimisa afara de Sharapova.

SET 2, 3-1 Halep serveste excelent cu mingea a doua si pastreaza diferenta de un break, dupa ce Sharapova revenise de la 40-15.

SET 2, 2-0 Pentru prima data Halep castiga pe propriul serviciu.

SET 2, 1-0 Halep la conducere cu break in fata. Avem si statistica primului set: 15-3 la lovituri castigatoare in favoarea Mariei Sharapova, 19-7 la erori nefortate, 6-1 la duble greseli de asemenea cu Sharapova in fata.

SET 1, 4-6 Halep isi pierde la zero game-ul de serviciu pe care era obligata sa-l castige pentru a egala scorul. Halep inca nu a castigat pe propriul serviciu in acest meci, ceea ce pentru o lidera mondiala este putin jenant. Darren Chill coboara la banca!

SET 1, 4-5 Trei mingi de rebreak pentru Halep. Prima anulata de Sharapova cu o dreapta violenta. Halep controleaza urmatorul schimb, o alearga pe Sharapova stanga-dreapta si rusoaica trimite in fileu.

SET 1, 3-5 Scoasa mult in afara terenului Sharapova o surprinde pe Halep cu o diagonala ce parea imposibila. Break reusit de rusoaica.

SET 1, 3-4 Sharapova rupe echilibrul break-urilor si este prima jucatoare care isi castiga serviciul in acest meci. Un lung de linie cu reverul care cade la limita in teren si game-ul este al rusoaicei.

SET 1, 3-3 Doua erori nefortate comise de Halep si aceasta pierde avantajul pe care il avea la 40-15. Sharapova rupe din nou echilibrul cu o scurta, dupa care Halep greseste nefortat si avem un nou break.

SET 1, 3-2 Halep revine la conducere dupa un nou break, al cincilea consecutiv in acest meci. La fel au stat lucrurile si in sfertul cu Garcia.

SET 1, 2-2 Inca un break, de aceasta data adjudecat de Sharapova. Rusoaica o surprinde pe Halep in spatele terenului cu o scurta. Halep a avut 30-15.

SET 1, 2-1 Break la zero adjudecat de Halep. Nici chiar interventia din scaun a arbitrei n-a salvat-o pe Sharapova.

SET 1, 1-1 Halep isi pierde serviciul dupa un game lung. Se joaca aspru inca de la inceput.

SET 1, 1-0 Sharapova rateaza un forehand in diagonala si Halep incepe cu un break.

18:37 Incepe meciul cu Sharapova la serviciu.

18:29 Cele doua jucatoare au iesit pe teren pentru incalzire.


O singura victorie a obtinut pana acum Halep in fata rusoaicei care in prezent ocupa locul 40 in ierarhia mondiala WTA.

Halep tocmai si-a reconfirmat ramanerea in fotoliul de lidera a ierarhiei mondiale, iar inaintea meciului de sambata porneste cu un important avantaj fizic in fata Mariei Sharapova.

In cele sase zile de la Roma Halep a disputat doar doua meciuri si a stat pe teren putin peste doua ore.

Halep anticipeaza un meci greu cu Sharapova: “Voi da totul”

De cealalta parte, Sharapova a jucat patru meciuri in tot atatea zile, trei dintre acestea incheiate in trei sturi. Doar la ultima partida din sferturi cu Jelena Ostapenko fosta lidera mondiala a stat pe teren trei ore si zece minute.

Halep si Sharapova sunt la egalitate in ceea ce priveste palmaresul pe zgura in acest an (7 victorii si 2 infrangeri).

Aceasta va fi a treia confruntare pe zgura intre cele doua, dupa finalele pierdute de Halep la Sharapova in 2014, la Madrid si Roland Garros, de fiecare data in set decisiv.

Ultima confruntare, la Beijing in 2017, a adus si prima victorie pentru Halep in fata rusoaicei, un 6-2, 6-2, in urma caruia Simona mai facea un pas important spre primul loc WTA.



Asa am trait Simona Halep contra Maria Sharapova in semifinale la Roma