Tenis

Asa am trait Simona Halep contra Kristyna Pliskova in optimi la Madrid

Sursă foto: twitter.com/mutuamadridopen

Simona Halep a deschis ziua de miercuri pe terenul central de la Caja Magica – Madrid impotriva cehoaicei Kristyna Pliskova.

Asa am trait Halep - Kr.Pliskova 6-1, 6-4

SET 2, 6-4 Game la zero prin care Halep pune capat acestei intalniri.

SET 2, 5-4 Halep face break-ul la prima ocazie in acest set si o scoate din minti pe Pliskova. Aceasta se razbuna pe racheta, in timp ce Halep ia loc tacticos pe bancuta pentru a pregati serviciul urmator. Unul de calificare in sferturi.

SET 2, 4-4 Minge de break salvata de Halep in acest game.

SET 2, 3-4 Pliskova conduce cu 40-0, Halep egaleaza si trimite jocul in prelungiri. Nu reuseste break-ul si cehoaica ramane la conducere.

SET 2, 3-3 Halep egaleaza cu un game la zero pe propriul serviciu. Echilibru mai mare in acest act secund, cu Pliskova mai atenta la serviciu decat in prima parte.

SET 2, 1-2 Pliskova se mentine la conducere dupa un nou serviciu as.

SET 2, 1-1 Un game complicat pe care Halep il salveaza de la 0-40.

SET 2, 0-1 Pliskova in premiera la conducere in acest meci.

STATISTICA: De doua ori mai multe puncte castigate de Halep in primul set (32-16) si doar trei erori nefortate comparativ cu cele 13 ale adversarei.

SET 1, 6-1 Inca un as servit de Halep, al treilea, si astfel se scrie istoria acestui prim set care a durat mai putin de jumatate de ora.

SET 1, 5-1 Pliskova isi mai pierde o data serviciul si soarta primului set pare pecetluita. Halep va servi la adapostul a doua break-uri.

SET 1, 4-1 Halep isi consolideaza avantajul obtinut mai devreme printr-un game la zero incheiat cu serviciu as.

SET 1, 3-1 De cinci mingi de break a avut nevoie Halep pentru a rupe echilibrul in premiera. Un game de aproape noua minute.

SET 1, 2-1 Halep serveste bine cu mingea a doua si o obliga pe Pliskova sa returneze mult afara. Un inceput de meci mai echilibrat decat ne-am fi asteptat.

SET 1, 1-1 Un game pe care Pliskova il adjudeca nu fara emotii.

SET 1, 1-0 Halep isi castiga fara probleme serviciul.

13:10 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

13:05 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Pliskova a castigat tragerea la sorti.


Sora geamana a mult mai cunoscutei Karolina Pliskova este pana acum una dintre surprizele editiei din acest an a turneului patronat de Ion Tiriac la Madrid.

Pliskova a ajuns pe tabloul principal dupa ce a disputat calificari si a trecut de primele doua tururi beneficiind de doua adversare la indemana. Le-a eliminat de fiecare data in minimum de seturi pe Natalia Vikhlyantseva si pe Sorribes Tormo.

Interesant este ca in cele doua tururi de calificari Kristyna Pliskova a eliminat doua jucatoare din Romania. Pe Irina Bara in prima runda (6-1, 6-2) si pe mult mai cunoscuta Ana Bogdan in runda secunda (3-6, 7-5, 6-2).

Asadar, Kristyna Pliskova mai are putin si invata romaneste la Madrid, desi dupa meciul cu Halep sunt sanse mari sa spuna un sincer “multumesc, ai fost mai buna!”.

Daca in prima parte a sezonului pe hard nu a excelat, Pliskova s-a simtit mult mai bine pe zgura si a reusit doua sferturi de finala, la Charleston si Praga, unde a fost eliminata de Mihaela Buzarnescu, cea care avea sa dispute finala.

Halep e forma mare la Madrid si in primele doua tururi n-a cedat decat patru game-uri, administrand de fiecare data cate un 6-0.

Campioana la ultimele doua editii, Halep incearca tripla istorica in locul unde nu de putine ori a declarat ca se simte ca acasa alaturi de romanii din tribune si, evident, de protectorul sau Ion Tiriac.

De fiecare data Halep se simte bine cand evolueaza impotriva surorilor Pliskova. Impotriva Karolinei are un record de 6-1, iar pe Kristyna a invins-o de fiecare data in precedentele doua dispute, in 2017 chiar la Madrid si in acest an la Indian Wells, de fiecare data in minimum de seturi.



Asa am trait Simona Halep contra Kristyna Pliskova in optimi la Madrid