Tenis

GAME cu GAME Sorana Cirstea s-a oprit in sferturi la Dubai

Simona Halep a debutat marti la turneul de la Dubai, fiind favorita numarul 7. Romanca a intalnit-o pe Alize Cornet (numarul 25 WTA) si a parasit terenul accidentata. In aceste conditii Sorana Cirstea ramane singura jucatoare din Romania in competitie si a jucat, miercuri live text pe onlinesport.ro de la ora 17:00, contra italiencei Sara Errani, a 4-a favorita, pentru un loc in sferturi. Cirstea a fost eliminata, joi, in sferturi, de Caroline Wozniacki. Vedeti detalii despre tabloul de la Dubai, favorite, adversare, premii. 

FINAL Sorana Cirstea - Caroline Wozniacki 1-6, 2-6

Cirstea rateaza calificarea in semifinale la Dubai dupa ce a pierdut in fata danezei Caroline Wozniacki in putin peste o ora.

FINAL Sorana Cirstea - Sara Errani 6-2, 5-7, 6-1

GAME, SET si MECI. Sorana Cirstea se califica in sferturi de finala la Dubai dupa o partida incantatoare contra italiencei Sara Errani, numarul 4 mondial.

SET 3, 5-1 Minge de 5-1 ratata de Cirstea. Jucatoarea noastra este tot mai aproape de calificarea in sferturile de finala. Break-ul vine dupa o minge trimisa afara de Errani.

SET 3, 4-1 Game de peste sapte minute castigat de Sorana pe propriul ei serviciu. Meciul capata accente dramatice si cele doua jucatoare se elibereaza de energie aproape dupa fiecare lovitura. Errani a avut mai multe sanse de break, le-a ratat, iar in final a aruncat racheta de pamant si a inceput sa vorbeasca singura. Este numarul 10 mondial, dar cu toate acestea Cirstea o domina cu lovitura de dreapta. Formidabil joaca Sorana cu dreapta astazi.

SET 3, 3-1 Break reusit de Sorana pe fondul unui joc foarte agresiv. Al 12-lea punct reusit cu lovitura de rever si Cirstea trimite tot mai adanc in terenul italiencei. 

SET 3, 1-1 Sansa de break ratata de Cirstea. Ar fi putut face 2-0, insa asa Errani egaleaza la unu. 

SET 2, 5-7 Errani egaleaza la seturi. Cirstea a cedat in finalul setului dupa ce a pierdut game-ul anterior pe propriul serviciu.

SET 2, 5-6 Prea multe erori nefortate comite Cirstea si practic ii pune break-ul pe tava lui Errani intr-un moment foarte bun pentru ea. Ar fi fost al patrulea game la rand si italianca urma sa serveasca sub presiune.

SET 2, 5-5 Cirstea revine formidabil si egaleaza dupa trei game-uri la rand dintre care doua break-uri.

SET 2, 3-5 Doua puncte la rand castigate de Sorana cu dreapta si jucatoarea noastra recupereaza unul dintre break-uri.

SET 2, 2-5 Cirstea isi pierde inca o data serviciul si Errani va servi pentru 1-1 la seturi.

SET 2, 2-3 Un game alb reusit acum de Cirstea. Este randul antrenorului italiencei sa coboare si sa aiba un dialog cu aceasta.

SET 2, 1-3 Errani pastreaza diferenta de un break. Victor Ionita coboara la Sorana in pauza si ii recomanda sa fie mai agresiva, sa joace mai in teren si sa arunce mingea mai sus la primul serviciu.

SET 2, 0-1 Errani incepe setul secund cu un break. 

SET 1, 6-2 Break si Cirstea castiga primul set.

SET 1, 5-2 Cirstea salveaza doua mingi de break si castiga game-ul. Poate fi momentul decisiv al setului inaugural.

SET 1, 4-1 De aceasta data Sorana isi consolideaza break-ul si castiga la zero pe propriul serviciu.

SET 1, 3-1 Nici Errani nu se descurca mai bine pe propriul serviciu. Cirstea profita si face al doilea break.

SET 1, 2-1 Inconstanta la serviciu Sorana. Combina un as cu o dubla greseala si face apoi alte puncte cadou. Errani recupereaza astfel break-ul.

SET 1, 2-0 Cirstea urca la fileu, pune presiune pe adversara si obtine break-ul. Foarte determinata Sorana in acest inceput de meci.

SET 1, 1-0 Un prim game adjudecat de Cirstea la avantaje. Inceput agresiv din partea jucatoarei noastre, care insa a comis si o dubla eroare la serviciu.

17:09 Incepe meciul cu Sorana Cirstea la serviciu.

[news-104896]

Simona Halep - Alize Cornet 1-6, 1-1 (Abandon)

FINAL. Din pacate Simona Halep nu mai poate continua meciul si decide sa abandoneze dupa 38 de minute. Ramanem asadar doar cu Sorana Cirstea in turneul de la Dubai.

SET 2, 1-0 Halep isi face serviciul si conduce in premiera in acest meci.

SET 1, 1-6 Cornet castiga setul, iar Halep primeste din nou ingrijiri de la fizioterapeutul turneului.

SET 1, 1-5 Cornet face al treilea break si va servi pentru castigarea primului set.

12:31 Halep revine pe teren si va servi la 1-4. O mare grimasa de durere pe fata Simonei la serviciu, semn ca sportiva noastra are dificultati serioase.

ACCIDENTARE: Halep solicita interventia fizioterapeutului si jucatoarea noastra primeste ingrijiri la glezna dreapta. Aceasta este puternic bandajata. Arbitrul anunta time-out medical, ceea ce inseamna ca Simona are la dispozitie trei minute pentru a-si rezolva problema de la piciorul drept.

SET 1, 1-3 Un schimb aprig de lovituri pune punct game-ului si Cornet o forteaza pe Halep sa trimita afara. Un nou break in dreaptul frantuzoaicei.

SET 1, 1-2 Ca o mare campioana, Simona isi ia rapid break-ul inapoi fara sa forteze. Cornet a inceput sa greseasca dupa un inceput mai bun.

SET 1, 0-2 Simona incepe usor nesigur, isi cauta repere pe acest teren central de la Dubai. Cornet are 30-0 pe serviciul jucatoarei noastre si face pana la urma break-ul.

12:10 Incepe meciul cu Alize Cornet la serviciu.

[news-104879]

FINAL Sorana Cirstea - Roberta Vinci (ITA) 6-4, 6-3

SET 2, 6-3 Sorana Cirstea se impune in doua seturi si accede in turul secund la Dubai dupa un meci de o ora si sase minute.

SET 2, 5-3 Break-ul anuntat de Victor Ionita, antrenorul Soranei, vine imediat si jucatoarea noastra serveste pentru meci.

SET 2, 4-3 Dubla greseala comisa de Cirstea la minge de break pentru Vinci si in loc de 5-2 scorul se strange din nou. Victor Ionita coboara din nou la Sorana: "Trebuie sa te misti si sa respiri. Fii atenta la ce ai de jucat. Daca te crispezi nu o sa castigi niciun punct. Nu te mai concentra ca te-ai crispat, nu s-a intamplat nimic. I-ai facut break-uri pana acum si o sa-i mai faci altele, haide".

SET 2, 4-2 Break reusit de Cirstea care preia initiativa jocului.

SET 2, 3-2 Creste din nou jocul Soranei si reprezentanta noastra revine la conducere. Se repeta cumva scenariul din primul set.

SET 2, 2-2 Cirstea egaleaza cu break dupa o lovitura de trecere castigatoare la care Vinci nu a mai avut raspuns.

SET 2, 0-2 Sansa de break ratata de Sorana si Vinci se distanteaza pe tabela.

SET 2, 0-1 La fel ca in primul set Cirstea isi pierde primul game de serviciu. 

SET 1, 6-4 Vinci comite doua erori nefortate si o dubla greseala. Astfel primul set ii revine Soranei Cirstea dupa ce a fost condusa cu 4-3.

SET 1, 5-4 Inca un game bun facut de Cirstea pe propriul serviciu si jucatoarea noastra trece din nou la conducere.

SET 1, 4-4 Cirstea recupereaza rapid break-ul pierdut anterior.

SET 1, 3-4 Break reusit de Vinci. Victor Ionita, antrenorul Soranei, vine sa-i ofere indicatii jucatoarei sale: "Trebuie sa crezi mai mult si nu te mai grabi. Trimite trei mingi peste fileu si ia centrul terenului cu dreapta".

SET 1, 3-2 Cirstea trece in premiera la conducere dupa un game solid pe propriul serviciu.

SET 1, 2-2 Trei sanse de break pentru jucatoarea noastra. Vinci comite o dubla eroare si Cirstea reuseste break-ul la zero.

SET 1, 1-2 Primul game reusit de Cirstea in acest meci. Importanta gura de oxigen dupa un inceput mai slab.

SET 1, 0-1 Cirstea isi pierde primul game de serviciu desi reusise un punct castigator spectaculos cu inaintare la fileu.

18:40 A inceput meciul cu Sorana la serviciu.

18:36 Cele doua jucatoare au intat pe teren pentru incalzire. Meciul va incepe in cateva minute.

INFO: Cirstea si Vinci (14 WTA) sunt la prima intalnire in circuit.

Simona Halep are meci in primul tur cu Alize Cornet. Spre deosebire de Doha unde a avut un "bye" si a intrat din turul 2, Halep joaca la Dubai din turul 1, dar meciul va avea loc marti.

Romanca este la fel ca si la Doha favorita numarul 7, pentru ca lipsesc Li Na, Victoria Azarenka si Maria Sharapova. Spre deosebire de Doha, la Dubai va fi prezenta Serena Williams.

Premiile totale de la Dubai sunt de $2 milioane, mai mici cu $440.000 fata de Doha, insa locul 1 in Dubai va primi cu $30.000 mai mult decat la Doha, adica $471.000.

In ceea ce priveste punctele, acestea vor fi doar 470 pentru locul 1 la Dubai, fata de cele 900 luate de Halep la Doha.

[news-104849]



GAME cu GAME Sorana Cirstea s-a oprit in sferturi la Dubai