Tenis

Simona Halep eliminata la Roma dupa un set trei nebun

Simona Halep a fost impinsa la limite de Carla Suarez Navarro si a fost eliminata sambata de la turneul WTA din Roma. Dupa ce a luat primul set, Halep le-a pierdut pe urmatoarele doua, meciul incheindu-se 6-2 3-6 5-7.

Halep s-a trezit surclasata de topspinul adversarei, care a impins-o mult in afara terenului. Insa, jucatoarea noastra a fost depasita si de forta picioarelor lui Navarro, care a castigat meciul din punct de vedere fizic si a facut la final diferenta. In setul 3 s-au facut 11 breakuri la rand, iar Halep nu a avut forta sa il faca si pe al 12-lea, ceea ce i-a adus eliminarea in locul trimiterii partidei la tie-break. 

Simona Halep a inceput partida nesigur, pierzand primele doua gameuri. Insa, s-a trezit brusc si le-a castigat pe urmatoarele sase la rand si a luat primul set cu 6-2.

De la acel moment, totul parea ca are sa fie usor. Halep isi ridicase jocul si parea intr-un control total. Numai ca a fost randul adversarei sa joace mai bine in mansa a doua. Jucatoarea din Spania a ajuns sa conduca cu 5-2, iar Halep a trebuit sa salveze trei mingi de set reusind sa prelungeasca mansa a doua, insa numai cu un game. Navarro a castigat setul al doilea cu 6-3, aratand un joc mai sigur si, in primul rand, reusid sa returneze mai toate mingile trimise de Halep, ceea ce in mod evident a destabilizat siguranta jucatoarei noastre. 

Setul al treilea a fost unul la limita. Halep a inceput sa joace mai cu frica si sa fie mai obosita. S-a ajunst la 5-5 intr-un set trei in care pana la acel moment s-au facut doar breakuri. Apoi la 5-5, Navarro a mai bifat un break, al 11-lea la rand din setul 3, pentru a conduce cu 6-5 si a servi pentru meci.

La 6-5, pe serva adversarei, Halep a salvat doua mingi de meci, dar nu si pe a treia. Obosita mai mult decat Navarro,  Halep nu a mai putut reusi cel de-al 12-lea break din setul 3, cedand meciul si ratand finala de la Roma. Ultimul punct a aratat-o pe Halep nesigura pe miscarile de pe teren si pe picioarele sale, esuand cu o lovitura gresita, ultima de la Roma si una care nu anunta un turneu de Roland Garros de rasunet pentru ea.

FINAL Halep - Navarro 6-2 3-6 5-7

15:36 Gameul 12 contiua cu Halep care salveaza inca o minge de meci. Nu si pe a treia, Halep este eliminata in semifinale la Roma. 

15:30 Halep pare mai obosita fata de adversara sa care va servi pentru meci. Halep ia primul punct, apoi si pe al doilea. La 30-15, arbitra de scaun anunta mingea afara, iar Halep e egalata la 30. Halep anuleaza o minge de meci. Jucatoarea noastra are apoi sansa unei mingi de break, insa nu o fructifica. 

15:28 La 5-5, serveste Halep. Suarez face breakul!

15:22 Condusa cu 5-4, serveste Navarro. Pana acum, in setul 3, Halep a facut break mereu pe serva adversarei. Inca unul o duce in finala. Conduce cu 30-0 jucatoarea noastra, insa pana la urma Suarez castiga si egaleaza la 5.

15:14 Halep serveste, 4-4 dupa un set 3 plin doar de breakuri. Rateaza incredibil un voleu de rever la fileu, Halep, la 15-15. Este 15-30, apoi 30-30. Navarro are minge de break, dar Halep anuleaza! Din nou minge de break pentru Navarro, Halep loveste cu racheta de pamant. Halep anuleaza a doua minge de break pentru ca apoi sa isi castige serva si sa conduca cu 5-4.

15:12 Navarro serveste la 4-3. Pana acum, in setul 3, toate gameurile au fost breakuri. Halep se lupta sa egaleaze la 4, este 30-30. Halep are minge de break, insa o rateaza. Parca joca cu frica. Insa, are a doua minge de break din gameul 8 si o reuseste. 4-4. 

15:02 Navarro conduce cu 3-2 in setul 3 si serveste. Halep face breakul, insa apoi jucatoarea din Spania reuseste si ea un break. 4-3 pentru Navarro. 

14:40 Halep isi pierde serva din nou, Navarro conduce cu 2-1 si va servi.

14:46 Halep se lupta sa faca break si sa egaleze la 1. Are avantaj dupa o minge foarte frumoasa. Meciul devine foarte fizic, Navarro alearga mult si returneaza aproape tot. Reuseste breakul! 1-1.

14:40 Incepe setul 3. Navarro face breakul si conduce cu 1-0.

14:35 Halep trimite in fileu si pierde setul 2 cu 6-3.

14:24 Condusa cu 40-0 pe serva sa, Halep salveaza trei mingi de set si se chinuie sa isi castige propria serva, dupa ce a fost de trei ori egal si o face in cele din urma. 

14:20 Tensiune maxima in gameul 5. Halep este condusa cu 40-15 pe serva sa, insa egaleaza si apoi are minge de game, insa o rateaza. Navarro are apoi avantaj, iar Halep isi schimba iarasi racheta, insa isi pierde serva si apoi pierde clar si pe serva adversarei, fiind condusa cu 5-2.

14:11 Se lupta Halep si face rebreakul, scorul este inca 3-2 pentru adversara sa, dar va servi jucatorea din Romania. 

14:05 Navarro reuseste un alt break si trece in fata cu 3-1.

14:01 Navarro se lupta din greu si isi castiga serva in gameul al treilea din setul 2, conduce cu 2-1.

13:55 Halep isi pierde serva si este 1-1 in setul 2. 

13:48 Incepe setul 2 cu Navarro la serviciu. Spanioloaica are 40-30, insa Halep trimite un rever din miscare in lung de linie, prin care egaleaza la 40. Navarro insasi aplauda aceasta executie. Halep are apoi minge de break pe care o si reuseste din prima. 

Halep a castigat primul set  cu 6-2 dupa ce a fost condusa cu 2-0. De la 2-0, a reusit sa isi ridice jocul si sa intre la conducerea partidei, pe care apoi sa o duca spre propriul intres. A fructificat a doua minge de set si a bifat trei breakuri in prima mansa, care a durat 36 de minute. Halep a trimis in primul set 12 lovituri castigatore, iar Navarro doar 5. 

13:45 Halep serveste pentru primul set si salveaza o minge de break. Are apoi prima minge de set pe care o rateaza insa, cu o lovitura de dreapta in fileu. Este randul lui Navarro sa aiba minge de break, Halep se duce la banca si isi schimba racheta pentru ca apoi sa egaleze iarasi la 40, cu o lovitura care merge pe linie. O a doua minge de set are acum Halep pe care o si transeaza cu un rever in lung de linie, aproape pe linie.

13:34 Halep ridica tribunele in picioare cu o minge care o duce la 30-15 pe serva adversarei pentru ca apoi sa si castige pentru a ajunge la 5-2. 

13:32 Halep plezneste o lovitura in lung de linie cu forehandul, iar apoi mai castiga un punct de forta pentru a trece in fata cu 4-2, castigand 4 gameuri la rand. 

13:26 Preseaza Halep in game-ul 5, isi ridica jocul si are prima minge de break din acest set, pe care o si reuseste! Halep conduce cu 3-2 si urmeaza la serviciu, dupa ce a fost condusa cu 2-0. 

13:23 Halep egaleaza la 2-2.

13:18 Halep raspunde rapid cu un rebreak si revine in lupta pentru setul 1, condusa cu 2-1. Halep a pierdut pana in aceasta semifinala doar sapte gameuri, insa cu Navarro a cedat deja doua. 

13:15 Navarro reuseste breakul la prima oportunitate din primul set si trece in avantaj cu 2-0. 

13:09 Incepe meciul cu Navarro la serviciu, care isi face serviciul. 



Simona Halep eliminata la Roma dupa un set trei nebun