Tenis

Game cu Game Monica Niculescu in finala de la Hobart

Sursă foto: twitter.com/HobartTenis

Monica Niculescu a fost foarte aproape de castigarea unui nou titlu in circuitul mondial profesionist, dupa ce a pornit cu prima sansa in finala de la Hobart transmisa live text in aceasta pagina.

FINAL Niculescu - Mertens 3-6, 1-6

SET 2, 1-6 Mertens pune capat finalei si obtine primul ei titlu din cariera la chiar prima finala. Niculescu nu a fost nici pe departe in apele sale si rateaza sansa celui de-al patrulea titlu din cariera.

SET 2, 1-5 Break la zero obtinut de Mertens. Aceasta va servi pentru meci si primul titlu al carierei la o ora si 10 minute de la startul partidei.

SET 2, 1-4 Niculescu nu are deocamdata replica la jocul adversarei si Mertens se distanteaza la adapostul break-ului luat anterior. Ciorbagiu revine la Monica: "Nu mai vii in fata, stai acolo in trei sferturi, te asezi la mijloc si dai pe mijlocul terenului. Trei ore stai si joci cu ea de acum inainte. N-ai ce sa mai cauti la fileu. Joci pe mijlocul terenului cat de multe mingi poti, nu punem scurta si nu venim in fata, jucam cu rabdare din spate".

SET 2, 1-3 Break reusit de Mertens, jucatoare care a castigat 9 din ultimele 11 game-uri. Practic, de la 2-0 in primul set Monica a mai obtinut doar doua game-uri din unsprezece.

SET 2, 1-2 Mertens ramane la conducere dupa un game disputat. Niculescu face pasul in fata, dar rateaza un drive voleu usor.

SET 2, 1-1 Niculescu intrerupe seria adversarei si rupe ritmul acesteia cu un game solid de serviciu.

SET 2, 0-1 A inceput intre timp setul al doilea cu Mertens la serviciu. Belgianca ajunge la cinci game-uri consecutive.

STATISTICA: Doar trei lovituri castigatoare pentru Niculescu in primul set fata de cele 15 reusite de Mertens. La erori nefortate diferenta este de doar doua puncte (13-11 Mertens).

SET 1, 3-6 Primul set intra in contul lui Mertens, jucatoare care este mult mai proaspata in teren. Belgianca venita din calificari a revenit de la 2-3 pentru a-si adjudeca setul cu patru game-uri la rand.

SET 1, 3-5 Mertens se distanteaza dupa un nou game alb la serviciu, iar Niculescu este obligata sa castige urmatorul game pentru a ramane in set.

SET 1, 3-4 Se complica meciul cu Monica. Jucatoarea noastra isi pierde serviciul dupa un voleu trimis afara si Mertens trece in premiera la conducere.

SET 1, 3-3 Mertens isi castiga cu usurinta serviciul si intram in zona de echilibru a setului.

SET 1, 3-2 Niculescu revine la conducere si imediat dupa primeste sfaturi la banca de la Calin Ciorbagiu: "Nu sta la uzura, ca sta bine in joc, e fresh la inceput de meci. Construieste, construieste si vino in fata cand ai avantaj. Hai, ca sunt aici in spate!".

SET 1, 2-2 Game la zero izbutit de Mertens cu un as la ultimul serviciu. Belgianca anuleaza avantajul pe care Niculescu il construise in debutul partidei.

SET 1, 2-1 Un game maraton pe serviciul lui Niculescu pe care jucatoarea noastra il pierde in cele din urma, dupa ce salvase nu mai putin de trei mingi de break. Niculescu rasufla din greu si a primit deja un avertisment verbal din partea arbitrei din scaun sa se grabeasca la serviciu.

SET 1, 2-0 Lui Mertens ii tremura serios mana la serviciu si Niculescu obtine break-ul la zero.

SET 1, 1-0 Niculescu revine de la 0-15 si castiga game-ul de debut dupa patru puncte la rand.

5:42 S-a incheiat incalzirea si Niculescu incepe meciul la serviciu. 

Cap de serie numarul 3, Niculescu o intalneste cu trofeul pe masa pe revelatia competitiei de la Antipozi, belgianca Elise Mertens, locul 127 mondial.

Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum in circuit.

Niculescu a eliminat deja la Hobart o jucatoare din Belgia, pe Kirsten Flipkens in optimi, dupa ce in runda inaugurala o invinsese pe Jelena Jankovic, fosta lidera mondiala.

Romania intalneste Belgia la Bucuresti in 11 si 12 februarie in primul tur din Grupa Mondiala II.

Asa arata trofeul pentru care vor lupta Niculescu si Mertens:



Game cu Game Monica Niculescu in finala de la Hobart