Tenis

Begu pierde duelul cu Sharapova. A rezistat doar un set

Sursă foto: twitter.com/mutuamadridopen

Irina Begu nu a reusit nici la a patra incercare sa castige un set in fata Mariei Sharapova si a parasit competitia de la Madrid in turul secund.

Begu a inceput fiecare dintre cele doua seturi cu break si in primul a condus cu 3-1, inainte ca rusoaica sa intoarca rezultatul.

La 3-4 Begu a cerut sprijinul antrenorului, reusind sa tina ritmul pana in prelungiri cu rusoaica. Sharapova a fortat break-ul si in cele din urma facea diferenta dupa o ora si 3 minute.

Un prim set cu 15-4 in ceea ce priveste raportul loviturilor castigatoare in favoarea fostei lidere mondiale.

Begu reusea un break in debutul setului secund, dar avea sa ramana singurul ei game. A urmat o serie de sase jocuri la rand pentru rusoaica, aceasta trecandu-si in cont la un moment dat 19 puncte la rand.

Practic de la 2-1 si pana in ultimul game Begu nu a mai obtinut nici macar un punct.

Sharapova o eliminase in primul tur la Madrid pe Mihaela Buzarnescu, dupa ce in precedentele trei turnee disputate iesise inca din runda inaugurala.

FINAL Begu - Sharapova 5-7, 1-6

SET 2, 1-6 Begu a reactionat dupa 19 puncte (!) pierdute la rand, dar a fost prea tarziu pentru a mai schimba deznodamantul acestei partide. Victorie pentru Sharapova intr-o ora si jumatate, dupa ce primul set avusese 63 de minute.

SET 2, 1-5 Al treilea game consecutiv pierdut la zero de Begu. Nu mai putin de 16 puncte la rand pentru Sharapova. Aceasta serveste pentru meci.

SET 2, 1-4 Sharapova isi consolideaza break-ul si ajunge la 12 puncte castigate la rand.

SET 2, 1-3 Break la zero reusit de Sharapova pe fondul unui joc al Irinei presarat cu numeroase erori nefortate. Aceasta n-a gasit raspuns la returul puternic pus de Sharapova in teren.

SET 2, 1-1 Sharapova egaleaza cu rebreak.

SET 2, 1-0 Begu incepe cu break la fel ca in primul set.

SET 1, 5-7 Sharapova inchide setul intr-o ofensiva totala. Forehand castigator in lung de linie dupa un game maraton pe serviciul lui Begu. Un set in care Begu a avut doar patru mingi castigatoare, iar Sharapova a reusit 15 puncte directe.

SET 1, 5-6 Atac feroce al Mariei Sharapova la fileu. Nicio sansa pentru Begu aflata intr-o permanenta defensiva.

SET 1, 4-4 Begu isi castiga serviciul si respecta indemnul antrenorului de a ramane langa Sharapova in meci.

SET 1, 3-4 Forteaza Sharapova si trece in premiera la conducere in acest meci. Begu, usor dezorientata, solicita interventia antrenorului. "Trebuie sa ramai pozitiva, esti aici sa lupti. Te misti doar paralel cu linia, trebuie sa te misti spre minge. Daca te-a impins in spate, nu mai da tare si razant", este sfatul antrenorului.

SET 1, 3-3 Begu pierde avantajul obtinut in debut si Sharapova egaleaza cu rebreak. Sa mai spunem ca in scaun se afla Khader Nouni, celebrul arbitru care a oficiat si la finala dintre Halep si Sharapova la Roland Garros.

SET 1, 3-1 Minge de break salvata de Begu. Game pana la urma castigat de jucatoarea din Romania in prelungiri.

SET 1, 2-1 Sharapova isi castiga primul serviciu, nu fara emotii insa. Begu a revenit de la 40-15 si a trimis game-ul in prelungiri. Rusoaica solicita interventia antrenorului ei.

SET 1, 2-0 Game la zero pentru Begu pe propriul serviciu.

SET 1, 1-0 Begu profita de erorile rusoaicei si incepe cu break.

14:50 A inceput meciul cu Sharapova la serviciu.


Partida este a doua in programul zilei pe arena centrala “Manolo Santana” din spectaculosul complex Caja Magica din capitala Spaniei.

Va fi a patra confruntare intre cele doua jucatoare, Sharapova impunandu-se pana acum de fiecare data in fata Irinei.

Begu nu i-a luat niciun set rusoaicei, in fata careia a pierdut pe toate suprafetele posibile. Pe zgura in 2012 chiar la Madrid (6-0, 6-3), in 2015 pe iarba de la Wimbledon (6-4, 6-3) si in 2017 pe hard la Tinajin (6-4, 6-2).

De aceasta data forma de moment pe care o traverseaza Begu recomanda cel putin un meci mai echilibrat. Semifinalista in urma cu o saptamana la Istanbul, Begu a eliminat-o in primul tur pe Jelena Ostapenko, jucatoare de top 10 mondial.

Sharapova, ocupanta locului 53 mondial, pierduse de trei ori la rand in primul tur pana la meciul castigat in fata Mihaelei Buzarnescu la Madrid.

Rusoaica are doar 11 meciuri disputate in 2018 (6-5), spre deosebire de Begu care a disputat nu mai putin de 26 de partide (16-10).



Begu pierde duelul cu Sharapova. A rezistat doar un set