Tenis

Halep ajunge in sferturi la Doha. Vorbele lui Pavel au ajutat-o intr-un moment dificil: "Joci foarte bine, esti pe felie!"

Sursă foto: twitter.com

Simona Halep s-a calificat, joi, in sferturile de finala la Doha dupa o victorie in doua seturi obtinuta in fata letonei Anastasija Sevastova, scor 6-4, 6-3.

Pentru prima data in aceasta saptamana Halep a apelat la Pavel intr-un moment delicat al meciului.

Dupa un prim set castigat autoritar, Halep a inceput bine si actul secund instalandu-se la conducere, scor 2-1, cand Sevastova a reusit un break din nimic si a intors scorul in favoarea sa.

Halep a solicitat interventia lui Pavel la banca si cuvintele acestuia de incurajare s-au dovedit mai mult decat oportune.

"Nu trebuie sa faci tu toate punctele, mai las-o si pe ea. Stai linistita ca joci foarte bine, esti pe felie", i-a spus Pavel Simonei.

Revenita pe teren, Halep a reusit un break la zero urmat de un game de serviciu fara punct pierdut. Un alt break o ducea pe Halep la 5-3 si apoi Simona a indeplinit o simpla formalitate pe serviciu.

Urmeaza in sferturi un meci cu revelatia Chatherine Bellis, o americanca de 18 ani clasata pe locul 48 mondial care a eliminat-o in optimi pe Karolina Pliskova.

Halep n-are timp de shopping la Doha: "Sunt concentrata pe tenis"

FINAL Halep - Sevastova 6-4, 6-3

SET 2, 6-3 Doua mingi de break ratate de Halep. Se redreseaza cu un as si mai face rost de o sansa de meci. Din pacate forehand-ul se opreste in fileu si e din nou egalitate. Halep inchide meciul cu o scurta senzationala dupa un punct in care a alergat-o pe Sevastova dintr-o parte in cealalta a terenului.

SET 2, 5-3 Halep ramane agresiva si obtine break-ul cu un smash spectaculos din saritura. Simona incepuse game-ul cu un retur de senzatie.

SET 2, 4-3 Al doilea game la zero pe care il reuseste Simona si aceasta revine la conducere depasind momentul dificil de mai inainte.

SET 2, 3-3 Intr-adevar Simona e pe felie, pentru a-l cita pe Andrei Pavel mai devreme. Jucatoarea noastra isi ia inapoi break-ul la zero.

SET 2, 2-3 Un break aparut din nimic si Sevastova trece la conducere. Halep solicita interventia lui Andrei Pavel la banca. "Nu trebuie sa faci tu toate punctele, mai las-o si pe ea. Stai linistita ca joci foarte bine, esti pe felie".

SET 2, 2-1 Halep reuseste un forehand spectaculos din alergare si ramane la conducere.

SET 2, 1-1 Incredibil game in care Sevastova revine de la 0-40 si egaleaza cu un as. Cinci puncte la rand pentru letona care a servit fabulos.

SET 2, 1-0 De aceasta data Halep isi castiga fara probleme game-ul de serviciu.

SET 1, 6-4 Halep inchide setul cu un nou break la zero. Foarte agresiva la retur jucatoarea noastra.

16:53 Intre timp a inceput pe un teren alaturat si meciul dintre Mihaela Buzarnescu si Julia Goerges.

SET 1, 5-4 Senzational salveaza Halep o minge de break dupa o scurta pusa de Sevastova. Jucatoarea noastra ajunge in extremis la fileu si plaseaza mingea chiar pe linia din spatele terenului. Punctul meciului. In cele din urma letona profita de doua mingi gresite de Halep si face rebreak.

SET 1, 5-3 Trei mingi de break pentru Halep. Retur senzational de forehand inside out reusit de Halep. O lovitura de mare campioana.

SET 1, 4-3 Halep isi castiga fara probleme serviciul si ramane la conducere.

SET 1, 3-3 Forehand-ul o tradeaza pe Halep si se opreste in fileu dupa un punct controlat. Sevastova intrerupe seria de trei game-uri la rand reusite de Simona.

SET 1, 3-2 Al doilea game consecutiv castigat de Halep fara punct pierdut pe serviciu. Simona trece in premiera la conducere.

SET 1, 2-2 Halep isi ia inapoi break-ul cedat in debut.

SET 1, 1-2 Raspunde Halep cu un game la zero pe propriul serviciu.

SET 1, 0-2 Sevastova urca la fileu si consolideaza break-ul. A avut 40-0, dar a comis o dubla greseala, iar apoi Halep a surprins-o cu un forehand lung si bine plasat. Ceva probleme de deplasare pentru Halep in acest meci.

SET 1, 0-1 Doua mingi de break Sevastova. Forhand-ul Simonei se opreste in fileu si avem deja primul break al meciului.

16:23 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

16:21 Sevastova a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca.

O jucatoare pe care Halep a invins-o de cinci ori in opt confruntari, de trei ori la rand in ultimele trei meciuri printre care si un 6-0, 6-0 in finala de la Bucuresti.

De atunci Sevastova a crescut mult ca nivel si a disputat doua sferturi de Mare Slem consecutive la US Open (2016, 2017), devenind una dintre jucatoarele de luat in seama din circuitul feminin.



Halep ajunge in sferturi la Doha. Vorbele lui Pavel au ajutat-o intr-un moment dificil: "Joci foarte bine, esti pe felie!"