Tenis

Bogdan o invinge pe Begu pentru un loc in semifinale la Parma

Jucatoarele Irina-Camelia Begu (33 WTA) si Ana Bogdan (53 WTA) s-au intalnit, joi, in premiera intr-un meci din circuitul WTA.

Bogdan s-a impus in doua seturi, cu 6-2, 7-6 (6).  Pentru Begu este primul meci pierdut dupa o serie de sapte victorii la rand.

Cele doua reprezentante ale Romaniei au evoluat in sferturile de finala ale turneului WTA 250 de la Parma, competitie desfasurata pe zgura si dotata cu premii totale in valoare de 251.000 de dolari.

Begu a fost favorita numarul 3 si la turneul din Italia si venea dupa sapte victorii la rand.

In primele doua tururi Begu le-a invins la Parma pe bulgaroaica Tomova si pe italianca Paoletti, beneficiara unui wild card.

Begu n-a pierdut niciun set in ultimele sapte meciuri disputate in circuit, totul culminand cu obtinerea titlului in turneul WTA 125 de la Bucuresti.

Pe zgura Begu a castigat in acest an 20 din cele 24 de meciuri pe aceasta suprafata.

De cealalta parte, Bogdan are 19-7 palmares pe zgura in acest an. Sportiva originara din Sinaia a castigat titlul in turneul WTA 125 de la Iasi, pe 7 august, dupa ce cu o saptamana inainte jucase finala la Warsovia, intr-un turneu WTA 250.

Bogdan a mai jucat de atunci la US Open in calificari, unde a fost eliminata in turul al doilea, si la Portoroz in Slovenia pe hard, turneu WTA 250 unde a facut semifinala.



Bogdan o invinge pe Begu pentru un loc in semifinale la Parma