Tenis

Jucator japonez suspendat pe viata din tenis pentru coruptie si pariuri ilegale

Sursă foto: twitter.com

Junn Mitsuhashi, un jucator nipon in varsta de 27 ani, a fost gasit vinovat de Unitatea de Integritate a Tenisului pentru coruperea unui alt jucator in vederea trantirii unor meciuri.

Japonezul a fost suspendat pe viata din tenis cu efect imediat si amendat cu 50.000 de dolari.

In noiembrie 2015, anunta AFP, Mitsuhashi l-a contactat pe Joshua Chetty, un jucator pe care anterior il si antrenase, cu propunerea de convinge un alt jucator sa nu-si apere corect sansele la un turneul din seria ITF Futures din Africa de Sud, mai precis Stellenbosch.

Jucatorului in cauza i s-au oferit 2.000 de dolari pentru a pierde intentionat un meci de simplu si alti 600 de dolari pentru trantirea unui meci de dublu.

La randul sau, Chetty a fost suspendat pe viata in septembrie anul trecut.

Pentru Mitsuhashi aceasta era o practica uzuala, incercand aceeasi tactica de corupere a unui alt jucator la un turneu desfasurat la Lagos, Nigeria.

Unitatea de Integritate a Tenisului mai arata ca japonezul in cauza a plasat nu mai putin de 76 de pariuri ilegale pe meciuri de tenis in perioada octombrie-noiembrie 2015.

Mitsuhashi a atins cea mai buna clasare din cariera in 2009, locul 295 ATP. In momentul faptelor de coruptie acesta era al 1997-lea jucator al lumii.



Jucator japonez suspendat pe viata din tenis pentru coruptie si pariuri ilegale