Tenis

Jucatoarea care l-a enervat rau pe Ilie Nastase s-a retras din tenis

Sursă foto: https://twitter.com/bet365

La doar 30 de ani britanica Johanna Konta si-a anuntat retragerea oficiala din tenisul de performanta.

Fosta numar patru in clasamentul mondial, Johanna Konta a adunat in cariera patru titluri in circuitul WTA si a ajuns in semifinalele a trei din cele patru turnee majore.

In acest an a castigat titlul la Nottingham, devenind prima britanica invingatoare intr-un turneu pe teren propriu dupa Sue Barker, in 1981.

Konta a ratat participarea la Wimbledon si la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dupa ce s-a imbolnavit de Covid.

Dupa revenire a obtinut o singura victorie notabila in fata numarului 3 mondial, Elina Svitolina, in turneul de 1000 de puncte de la Montreal.

Konta s-a retras dupa acel meci din cauza unei accidentari la genunchi.

De atunci a mai disputat un singur meci, pe 17 august la Cincinnati, contra Karolinei Muchova, inainte de a declara forfait pentru US Open.

Johanna Konta a fost prezenta si in Romania cu echipa de Fed Cup a Marii Britanii, provocand un scandal monstru cu tenta sexista in care tapul ispasitor a fost scos Ilie Nastase.

Aflat pe banca Romaniei in calitate de antrenor nejucator, Ilie Nastase i-a adresat cuvinte nu tocmai ortodoxe lui Konta.

Ulterior acestui incident Nastase a fost interzis de pe arenele de tenis.

“Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorinţa mea de a apăra interesele echipei României şi ale tenisului românesc. Ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a fost exagerat de către toate părţile.

"Totusi, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicaţii, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înţeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat şi în cadrul cărui punct al regulamentului", declara Ilie Nastase dupa incidentul petrecut in primavara anului 2017.



Jucatoarea care l-a enervat rau pe Ilie Nastase s-a retras din tenis