Tenis

Irina Begu s-a calificat in finala turneului de la Bucuresti

Sursă foto: facebook.com/brdbucharestopen

Jucatoarea Irina-Camelia Begu va evolua, duminica, cu trofeul pe masa la turneul WTA de la Bucuresti.

Cap de serie numarul 7, Begu a eliminat-o in semifinale pe Carla Suarez Navaaro din Spania, a doua favorita, cu 7-5, 7-5, la capatul unui meci de peste doua ore.

Desfasurata pe o caldura torida cu 34 de grade la umbra, partida dintre cele doua a fost una de mare lupta si nu mult a lipsit sa avem chiar si un set decisiv.

Begu s-a desprins la 5-2 in setul secund, dar Suarez Navarro a avut o revenire formidabila si a egalat scorul dupa trei game-uri adjudecate la rand.

Vizibil deranjata de ratarea sansei de a inchide meciul pe serviciu la 5-3, Begu a dat cu racheta de pamant la un moment dat, dar si-a pastrat cumpatul pentru a reveni la conducere, 6-5.

Un break in game-ul 12 a pus punct intalnirii si Begu a obtinut locul in finala, unde am fi putut avea o finala suta la suta romaneasca daca Ana Bogdan ar fi invins-o pe Julia Goerges in cealalta semifinala.

Goerges s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-4 dupa un meci de 2 ore si 20 de minute. Bogdan a revenit de doua ori in decisiv, de la 0-2 si 2-4.Irina Begu s-a calificat in finala turneului de la Bucuresti