Tenis

Ion Tiriac, avertisment despre viitorul carierei Simonei Halep

Omul de afaceri Ion Tiriac a comentat, joi, situatia de blocaj in care se afla Simona Halep dupa ce a fost suspendata provizoriu pentru dopaj.

Ion Tiriac spune ca Simona Halep se antreneaza zilnic si ca vrea sa mai joace, insa la cum merge procesul in care aceasta incearca sa-si arate nevinovatia ar putea trece mai multi ani pana sa o revedem din nou cu racheta in mana intr-un meci oficial.

"Am vazut-o pe Simona acum trei zile la Stejarii. Acolo ii dau eu voie sa se antreneze, pentru ca nu trebuie sa cer permisiunea nimanui pentru asta.

"Dupa parerea mea avocatii ei sunt lenti. LENTI! Eu stiam doi avocati, unul care a fost avocatul CIO la Sydney in 2000, care a plecat pentru ca proba fusese manipulata.

"Simona este de aparat din toate punctele de vedere, dar problema e ca ea din august n-a mai jucat. Daca n-a mai jucat, mi se pare ca are 25-26 de ani, arata de 25 si se aduna saptamanile in care nu joaca, si este periculos si trist.

"Ea e la sala in fiecare zi, da cu racheta in minge si mai vrea. Daca merge scriptologia si manipularile, peste vreo 2-3 ani o s-o mai vedem. Ea nici in ziua de astazi n-a putut sa depuna probele, sa se duca la producatorul suplimentului si apoi acesta sa vina la Comisie.

"Din viata Andreei Raducan cine a platit lunile alea? Nimeni. Unui sportiv de nivalul asta trebuie sa ii dai si putina credibilitate. Sunt legi corecte. Eram cinci care am facut WADA, apoi au venit altii si le-au schimbat", a declarat Ion Tiriac.

Simona Halep a fost depistata pozitiv cu Remsedivir la US Open 2022, turneu unde a fost eliminata in primul tur de o ucraineanca venita din calificari si care evolua in premiera la un Grand Slam.

De atunci Halep se afla intr-o stare de suspendare provizorie pana cand cazul sau va fi judecat de TAS si se va ajunge la o concluzie oficiala.

Acum, mingea este la propriu in terenul Simonei Halep, care are dificila misiune de a demonstra ca respectiva substanta interzisa a ajuns in corpul ei accidental si neintentionat.



Ion Tiriac, avertisment despre viitorul carierei Simonei Halep