Indian Wells

Victoria Azarenka o invinge pe Serena Williams in finala de la Indian Wells

Jucatoarea Victoria Azarenka a produs surpriza si a invins-o, duminica seara, pe Serena Williams in finala turneului de la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Azarenka este antrenata de Wim Fissette, belgianul care a dus-o pe Simona Halep pana in finala de la Roland Garros si la Turneul Campioanelor din 2014 si la care jucatoarea noastra a renuntat prea usor.

Azarenka a condus la un moment dat cu 5-1 in setul al doilea, iar Serena a fost aproape de 5-5. Doua mingi de break a salvat bielorusa inainte de a inchide meciul cu ajutorul serviciului.

Fara a fi dispusa sa stea prea mult in schimburile de mingi, Serena a ratat in primul set toate cele cinci mingi de break de care a beneficiat, in timp ce Azarenka a facut diferenta cu singura sansa pe care a avut-o pe serviciul advers.

Meciul a curs intr-o singura directie in debutul setului al doilea, iar jucatoarea din Belarus a condus cu 4-0 si 5-1 inainte ce Williams sa dea semne de revenire. Serena a fost aproape de 5-5, iar finalul s-a decis la o minge trimisa putin afara de americanca la sansa de break.

Pentru Serena Williams este deja a doua finala pierduta in 2016, dupa ce a fost invinsa de Angelique Kerber la Australian Open. Lidera mondiala castigase 30 din ultimele 33 de finale disputate. Singurele infrangeri venisera in meciuri cu Azarenka (Doha si Cincinnati in 2013) si Kerber (Australian Open 2016).

Cu acest succes, Azarenka revine in topul 10 mondial unde nu a mai fost din august 2014. De luni va fi numarul 8 in ierarhia WTA.

Azarenka este singura jucatoare din circuit care a invins-o pe Serena in patru finale. Bielorusa o mai invinsese pe Serena in 2009 la Miami.

In pofida infrangerii, Serena Williams a fost aclamata la scena deschisa de publicului prezent la Indian Wells, ovatii care au emotionat-o pana la lacrimi pe lidera mondiala.

Indian Wells este locul pe care surorile Williams l-au boicotat dupa scandarile cu tenta rasista din urma cu 15 ani. De altfel, Venus Williams, sora mai mare a Serenei, a revenit abia in 2016 la Indian Wells dupa 15 ani de boicot.

In alta ordine de idei, Novak Djokovic l-a spulberat in finala masculina pe canadianul Milos Raonic, cu 6-2, 6-0.

Pentru Djokovic este al 5-lea titlu din cariera la Indian Wells si al 27-lea de Masters. Sarbul il egaleaza astfel pe Rafael Nadal, jucatorul de care a trecut in semifinale.



Victoria Azarenka o invinge pe Serena Williams in finala de la Indian Wells