Indian Wells

Simona Halep eliminata de Serena Williams la Indian Wells (video)

Simona Halep a jucat cel mai bun tenis al sau in acest moment al anului, insa nu a fost suficient pentru a-i pune probleme liderei mondiale Serena Williams in sferturi la Indian Wells. Serena s-a calificat in semifinale dupa un succes rapid, intr-o ora si opt minute, cu 6-4, 6-3, insa la final a vorbit cu foarte mult respect despre Halep.

Serena Williams a inceput solid pe propriul serviciu cu un game la zero in care a atacat la fileu fiecare minge. O tactica super ofensiva care i-a tradat americancei respectul pe care il are pentru Simona Halep.

Jucatoarea noastra si-a facut serviciul, dupa care a profitat de inmultirea erorilor nefortate la Serena si a izbutit break-ul (2-1).

Cu o formidabila accelerare a jocului, Williams a revenit imediat si a intors scorul la 3-2 in favoarea sa. Halep a avut minge de 3-3 in racheta si, din apropierea fileului, a trimis cu forta in plasa. S-a rupt echilibrul si in loc de 3-3 tabela a aratat 4-2 pentru lidera mondiala.

[news-118326]

Trei asi la rand a servit Williams distantandu-se la 5-2, moment in care Halep a apelat la antrenorul Darren Cahill. Cu de acum cunoscutul sau calm, tehnicianul australian i-a explicat Simonei ca trebuie sa fie mai rabdatoare si sa insiste mai mult pe lovitura de forehand a americancei.

Zis si facut. Halep revine in teren si pune in aplicare sfaturile lui Cahill, iar rezultatele nu intarzie sa apara. Game bun pe propriul serviciu, dublat apoi de un break care o aducea pe Simona la 4-5 pe tabela.

[news-118324]

Cu Williams insa se potriveste proverbul despre nemti in fotbal si nu poti fi sigur ca ai batut-o decat atunci cand o vezi deja urcata in autobuz. Prima dubla eroare a venit in cel mai nefericit moment pentru Halep, la 0-30, si Williams s-a trezit cu trei sanse de set. Halep a raspuns cu doua mingi castigatoare, una mai spectaculoasa decat cealalta, o performanta care nu e la indemana oricui, dar a trimis putin afara cu reverul si setul s-a incheiat.

Un prim set in care Williams a gresit mai mult si in care Halep a avut doar sase puncte direct castigatoare, spre deosebire de cele 14 ale adversarei, care a avut un procentaj de 50% la mingile de la fileu. Halep n-a urcat niciodata la plasa.

In setul secund cele doua echilibrul s-a mentinut pana la 2-2, dupa care Williams a accelerat din nou pentru un break care a dus-o la 5-2. Halep a ramas in set si meci cu un game la zero pe propriul serviciu, dar Williams s-a dovedit imbatabila pe serviciul sau si a incheiat cu un as, al saptelea.

Doar 9 mingi castigatoare a reusit Halep, in timp ce Williams a maturat terenul cu 28 de mingi care au strapuns defensiva jucatoarei noastre.

Halep paraseste cu fruntea sus turneul pe care l-a castigat in 2015, cand cele doua au ratat intalnirea directa in semifinale din cauza unei accidentari pe care a suferit-o lidera mondiala chiar inaintea meciului.

Aceasta a fost a saptea victorie pentru Serena Williams in meciurile cu Simona Halep, al carui singur succes ramane cel din grupe la Turneul Campioanelor din 2014.

[news-118323]Simona Halep eliminata de Serena Williams la Indian Wells (video)