Indian Wells

GAME cu GAME Simona Halep - Serena Williams in sferturi la Indian Wells

Simona Halep a incercat sa devina a doua jucatoare din istoria Indian Wells, dupa Martina Navratilova, care sa castige doua finale consecutive la turneul californian. Dupa un turneu foarte bun pana acum, jucatoarea din Romania a infruntat in sferturile de finala cel mai dur obstacol, Serena Williams. Vedeti mai jos cum a decurs meciul celor doua intins pe durata a doar o ora si 8 minute.

FINAL Halep - Serena Williams 4-6, 3-6

SET 2. 3-6 Williams inchide meciul cu serviciu as, al 7-lea in acest meci.

SET 2, 3-5 Game la zero obtinut de Halep pe propriul serviciu.

SET 2, 2-5 Williams controleaza schimburile si joaca un tenis de manual: serviciu mult in exterior urmat de un forehand castigator in lung de linie. Serviciu as, al doilea in acest game, si lidera mondiala se apropie de victorie.

SET 2, 2-4 Minge de break Williams care intoarce scorul de la 30-15 pentru Halep. Un retur care practic o demoleaza pe Simona, dupa care Williams pune o scurta. Halep cedeaza si comite o dubla eroare.

SET 2, 2-3 Game la zero pentru Williams, iar Halep solicita din nou ajutorul lui Darren Cahill: "Hai, da-mi un cartonas rosu?". Halep rade. Cahill o intreaba daca poate forta mai mult, iar Simona raspunde negativ. "Doar concentreaza-te pe ea, nu pe public si incearca sa mentii ritmul".

SET 2, 2-2 Halep face in premiera pasul in fata spre fileu, dar este aspru pedepsita de Williams cu o lovitura castigatoare de trecere. Halep isi face game-ul de serviciu cu o minge castigatoare. Fanii romani ai Simonei domina fondul sonor.

SET 2, 1-2 Serena loveste inteligent pe contre pied si o surprinde pe Halep. Niciun break pana acum in setul al doilea.

SET 1, 4-6 Prima dubla greseala comisa de Halep in acest meci ii ofera trei mingi de set adversarei. Recupereaza una dintre mingi cu un lung de linie castigator. Urmeaza o diagonala castigatoare cu dreapta. Nu oricine ii face doua puncte Serenei de o asemenea maniera. Din pacate Halep trimite cu reverul in lung de linie putin afara si Serena scoate primele ei sunete in acest set: "Come on!". A suferit lidera mondiala pentru castigarea acestui set decis la limita.

SET 1, 4-5 Doua sanse de break pentru Halep. Reactioneaza Serena cu lovituri lungi si prima minge este anulata. Halep forteaza cu dreapta si obtine break-ul.

SET 1, 3-5 Forehand castigator Halep, o lovitura aplaudata pana si de Serena. Jucatoarea noastra isi ia game-ul de serviciu si ramane in set.

SET 1, 2-5 Trei asi la rand pentru Williams si game alb reusit de Williams. Halep il cheama pe Darren Cahill la banca. Acesta o indeamna sa joace mai mult in diagonala si sa insiste pe forehand-ul Serenei.

SET 1, 2-4 Ce eroare comite Williams din apropierea fileului! Lidera mondiala trimite in fileu, dupa ce a alergat-o pe Halep pe toata latimea terenului. Trei puncte la rand pentru Halep, cu doua mingi de break irosite de Williams. Rateaza si Halep cu forehand-ul la minge de 3-3. Williams este jucatoarea mai rabdatoare si in cele din urma culege roadele erorilor comise de Halep. Break Serena.

SET 1, 2-3 Doua retururi trimise afara de Halep. Game obtinut de Serena prin care aceasta revine la conducere pe tabela.

SET 1, 2-2 Eroare nefortata comisa de Serena la minge de break. Game-ul cu Halep la serviciu se prelungeste, insa in cele din urma lidera mondial reuseste rebreak-ul. Simona este urmarita din tribuna si de celebrul artist Smiley.

SET 1, 2-1 Se inmultesc erorile pentru Serena, iar Halep conduce in premiera pe serviciul advers (15-40). Sunt doua mingi de break pentru jucatoarea noastra. Williams trimite putin afara cu forehand-ul. Break Halep.

SET 1, 1-1 Halep accelereaza jocul si reuseste sa o oblige pe Serena la eroare dupa cateva schimburi mai agresive (30-30). Serveste foarte bine Halep si Serena returneaza de doua ori la rand afara.

SET 1, 0-1 Serena urca la fileu dupa intrarea primului serviciu. O tactica ofensiva inca din debut, ceea ce arata respectul pe care il are Halep din partea liderei mondiale. Game la zero pentru Williams.

05:10 Incepe meciul cu Serena la serviciu.

05:00 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Tribunele sunt deja aproape pline. Agnieszka Radwanska a ajuns deja in semifinale, dupa 6-2, 7-6, si o asteapta pe invingatoarea acestui meci.

04:50 Meciul Djokovic-Lopez s-a incheiat cu victoria liderului mondial in doua seturi dupa o ora si 3 minute. Pe arena centrala de la Indian Wells urmeaza meciul Halep-Serena.


Foto: Simona Halep la Indian Wells 2016, langa o pictura murala care o reprezinta chiar pe ea

Serena Williams se afla la doar a doua prezenta la Indian Wells dupa 2001, desi turneul din desertul californian se in tara sa natala, SUA.

Ea conduce cu 6-1 scorul meciurilor directe. Singura victorie a Simonei a avut loc in 2014, in grupele Turneului Campioanelor. Nu a fost o victorie oarecare pentru Halep, care i-a administrat atunci Serenei cea mai dura infrangere din cariera. Desi a invins-o pe americanca, cele doua jucatoare s-au reintalnit in finala de la Singapore, acolo unde Halep a fost invinsa.

Williams se afla la a patra prezenta la Indian Wells in cariera, iar aici a castigat doua titluri. 

Simona Halep are si ea ocazia sa castige doua titluri, insa nu oricum, ci doua titluri consecutive. Singura jucatoare de tenis care a mai reusit acest lucru la Flushing Meadows este Martina Navratilova, in 1990 si 1991.

Cote pariuri Halep - S. Williams (sursa: Fortuna)

Victorie Halep

Primul set Halep

Victorie 2-1 Halep

4,5

3,5

8

Ce crede jucatoarea noastra despre intalnirea cu Serena? "Simt ca am jocul necesar ca sa fac fata in fata Serenei", a spus jucatoarea din Romania, dupa calificarea de miercuri dimineata in sferturile de finala. "Vom vedea ce va fi. Este greu. Este numarul 1 din lume, dar pentru mine este o experienta importanta sa joc contra ei si o mare ambitie".

Nici Serena nu vede un meci usor. Desi conduce cu 6-1, acel meci pierdut in Singapore i-a ramas in cap. "M-a omorat o data, asa ca trebuie sa fiu pregatita de orice", a spus Williams la randul sau dupa calificarea de miercuri dimineata in sferturile de finala.  "Va fi un meci bun si cred ca amandoua vrem sa vedem unde ne aflam cu forma si cariera in acest an", a mai subliniat Serena.

La pariuri, se pot castiga bani frumosi pe o victorie surpriza a lui Halep, cota fiind de 4,5, iar daca ia primul set cota este de 3,5 la casa de pariuri Fortuna, care ofera si un bonus de 150 de lei pentru conturile nou create. WTA vede un meci echilibrat, intr-o analiza realizata miercuri, in care Simona Halep ar castiga un set, dar urmand sa piarda cu 2-1. De aceea, pariul pe un set este interesant. 

Meciul dintre Simona Halep si Serena William este live text pe onlinesport.ro, joi dimineata, de la ora Romaniei 4:00.

[news-118283]

Programul sferturilor de finala  de la Indian Wells este urmatorul:

Daria Kasatkina - (18) Karolina Pliskova, miercuri, ora 21:00
Magdalena Rybarikova - (13) Victoria Azarenka, miercuri, ora 21:00
(3) Agnieszka Radwanska - (8) Petra Kvitova, miercuri, ora 21:30
(1) Serena Williams - (5) Simona Halep, joi, ora 4:00



GAME cu GAME Simona Halep - Serena Williams in sferturi la Indian Wells