Indian Wells

Simona Halep, prima declaratie dupa calificarea in optimi la Indian Wells

Vedeti mai jos ce a declarat Simona Halep, luni dimineata in Romania, dupa ce a invins-o in trei seturi pe Varvara Lepchenko si s-a calificat in optimile de finala la Indian Wells, primul turneu WTA Premier al anului.

''A fost un meci greu, iar ea a jucat bine. Anul trecut a fost cald afara, dar de fiecare data este greu sa joc impotriva ei pentru ca este stangace. Sunt bucuroasa ca am putut sa lupt pana la final pentru fiecare minge'', a spus Halep dupa meci.

''I-am auzit pe suporterii mei si le multumesc ca au venit sa ma sprijine. Sunt fericita ca sunt aici si incerc sa joc cel mai bun tenis al meu'', a completat Halep.

Halep a avut nevoie de doua ore si un sfert pentru a trece de Lepchenko, cu 6-1, 3-6, 6-1.

In turul urmator Halep o intalneste pe Karolina Pliskova din Cehia intr-o reeditare a finalei de la Dubai.

Simona Halep ajunge in optimi la Indian Wells dupa un alt meci de trei seturi

In ultimul meci al zilei de duminica la Indian Wells, Simona Halep a intalnit-o pe reprezentanta gazdelor Varvara Lepchenko si a avut nevoie de trei seturi pentru a obtine calificarea in faza optimilor de finala.

Jucatoarea noastra, cap de serie numarul 3, s-a impus cu 6-1, 3-6, 6-1 la capatul unui meci de doua ore si 15 minute.

Halep a inceput in forta, in stilul sau caracteristic, si a transat primul set in 37 de minute, dupa care s-a produs caderea in jocului ei.

Practic, setul al doilea a fost decis de o minge pe serviciul lui Halep si 2-1 pentru Lepchenko. Arbitra din scaun a dat un punct Simonei, dar Lepchenko a intors decizia printr-un challenge. Simona a parut deranjata si a intrat intr-un scurt dialog cu arbitra meciului, insa pana la urma a acceptat situatia. Au urmat doua erori nefortate si, in loc de 2-2, americanca s-a distantat la 3-1 si apoi la 4-1.

Halep a ramas in set si a avut de doua ori sansa de a-si lua break-ul inapoi, insa de fiecare data Lepchenko a izbutit sa-si apere game-urile de serviciu si sa mentina diferenta.

S-a ajuns astfel in decisiv, unde putini sperau sa o vada pe Lepchenko dupa un prim set in care aceasta s-a intrecut pe sine in erori nefortate si stangacii pe care le intalnim cu indulgenta in circuitul ITF, nici pe departe la un asemenea nivel de WTA.

Halep a facut in cele din urma diferenta cu determinare si cu experienta meciurilor la nivel inalt in ultimii ani, dar si cu o pregatire fizica superioara. Lepchenko a parut ca in ultimele schimburi din meci se afla la capatul resurselor sale.

[news-112969]

O victorie muncita si meritata pentru Halep, chiar daca a fost obtinuta in trei seturi, departe de succesele rapide de anul trecut sau din 2013. 

Serviciul ramane in continuare principala problema la Halep si in unele momente deplasarea in teren. Simona joaca de multe ori static si nu reuseste sa-si alerge adversara dintr-o parte a terenului.

De asemenea, erorile nefortate comise de Halep vin sa incarce pozitiv jocul adversarei de cealalta parte a terenului si sa dea incredere. Am vazut-o la Daria Garvrilova in primul meci si acest lucru s-a repetat si in cazul Varvarei Lepchenko.

Sunt jucatoare care pornesc cu sansa a doua si care practic se hranesc din greselile oponentei.

Cu acest succes Halep si-a asigurat locul trei in clasamentul mondial indiferent de parcursul sau viitor la Indian Wells, unde in optimi o asteapta Pliskova, iar intr-un posibil sfert de finala invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Heather Watson.

Halep a scapat de Garbine Muguruza si Agnieszka Radwanska, dar in continuare principala adversara este chiar ea insasi.

De retinut ca inaintea setului decisiv Simona Halep a solicitat o pauza medicala pentru a primi ingrijiri la piciorul stang, acuzand dupa toate probabilitatile o batatura de la incaltaminte. Nimic grav insa, continuand parca sa joace mai bine dupa acel moment.

Ziua surprizelor la Indian Wells. Simona Halep scapa de cateva nume grele

Duminica a fost ziua surprizelor in turneul feminin de la Indian Wells, mai multe favorite parasind competitia in turul al 3-lea. Simona Halep stie cu cine va juca in optimi dupa ce a invins-o pe Varvara Lepchenko.

Halep o va intalni in optimi pe Karolina Pliskova, care a trecut de Garbine Muguruza cu 7-5, 6-4, una dintre cele mai mari surprize ale zilei.

Daca trece de optimi, adica de meciul cu Pliskova in reeditarea finalei de la Dubai, Halep o va intalni in sferturi pe invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Heather Watson. Asadar, culoar favorabil pentru Simona spre o semifinala cu Serena Williams.

Intr-un alt meci din turul 3, Timea Bacsinszky din Elvetia a trecut de Ekaterina Makarova, cu 3-6, 7-5, 6-4.

Din competitie a iesit si Agnieska Radwanska, invinsa de britanica Heather Watson, cu 6-4, 6-4. Aceasta este cea mai mare surpriza de pana acum in turneul feminin de la Indian Wells, iar Radwanska era jucatoarea pe care Halep ar fi intalnit-o intr-un posibil sfert ideal. Nu mai este cazul acum.

Si Lucie Safarova, campioana de la Doha, a fost eliminata de Elia Svitolina din Ucraina, cu 7-6, 7-5.

Serena Williams n-a mai avut emotiile din partida cu Monica Niculescu si a invins-o categoric in al doilea sau meci pe Zarina Diyas, cu 6-2, 6-0.



Simona Halep, prima declaratie dupa calificarea in optimi la Indian Wells