Indian Wells

Simona Halep in finala de la Indian Wells dupa abandonul Serenei Williams (video)

Simona Halep s-a calificat in finala turneului de la Indian Wells fara sa fi jucat macar o singura minge in semifinala cu Serena Williams.

Lidera mondiala a acuzat o accidentare la genunchi, a facut o infiltratie, insa pana la urma a decis sa abandoneze fara a incerca sa joace in fata Simonei Halep.

Serena Williams a aparut totusi pe arena centrala pentru a le explica fanilor californieni ca se retrage din competitie.

Echipata lejer ca pentru o plimbare de duminica prin parc, Serena Williams le-a promis fanilor americani ca va reveni in 2016 la turneul pe care l-a sarit din schema in ultimii 14 ani.

VIDEO: Apasati aici pentru a vedea anuntul de retragere facut de Serena Williams pe terenul de la Indian Wells.

Williams a povestit postului american ESPN ca a simtit primele dureri la genunchiul drept in urma cu doua zile, acesta fiind prezente mai mult la serviciu. Aceasta a spus ca a incercat sa treaca peste in speranta ca 48 de ore vor fi de ajuns pentru refacere.

Patrick Muratoglu, antrenorul Serenei, a dezvaluit la randul sau ca jucatoarea sa a facut injectii in genunchi pentru a putea evolua, dar durerile nu au incetat si astfel nu a mai ramas decat optiunea abandonului.

In acest conditii, prezenta Serenei Williams la Miami, urmatorul turneu WTA Premier, este pusa sub semnul intrebarii.

Simona Halep nici nu a mai facut deplasarea la arena centrala, fiind anuntata dinainte de intentia Serenei Williams de a se retrage.

In finala de duminica, Halep o va intalni pe Jelena Jankovic din Serbia in ceea ce va fi a patra confruntare dintre cele doua.

[news-113082]

Scorul intalnirilor directe este 3-1 in favoarea Simonei Halep.

Jankovic va juca pentru a doua oara in finala de la Indian Wells, dupa cea castigata in 2010 in fata Carolinei Wozniacki.

De cealalta parte, pentru Halep este o prezenta in premiera in finala turneului din California, in 2014 aceasta fiind oprita in semifinale de Agnieszka Radwanska.

Halep este a doua jucatoare din Romania ajunsa in finala de la Indian Wells. Irina Spirlea a jucat in 1997 cu trofeul pe masa, fiind invinsa in doua seturi de americanca Lindsay Davenport, cu 6-2, 6-1.



Simona Halep in finala de la Indian Wells dupa abandonul Serenei Williams (video)