Indian Wells

Simona Halep ii dedica varului sau meciul castigat la Indian Wells

Simona Halep a declarat dupa meciul castigat vineri seara la Indian Wells despre victorie si contextul dificil in care a jucat. 

"Imi este greu sa vorbesc despre aceasta situatie. Este dureros pentru toata lumea, pentru mine si pentru familia mea. Am dorit sa joc acest turneu pentru ca el iubea acest sport, tenisul. A jucat multi ani. De aceea ca am decis sa raman aici, pentru ca mi-a fost putin mai usor sa trec peste aceasta situatie. Vreau sa-i dedic lui acest meci, pentru ca a iubit tenisul si a fost foarte talentat", a spus Halep, citata pe site-ului oficial al WTA.

Varul Simonei Halep (29 de ani), Nicia Arghir, s-a sinucis pe 9 martie, la doua zile dupa ce Simona Halep ajunsese in SUA pentru Indian Wells. Nicia a fost gasit spanzurat cu un cablu in holul locuintei sale din municipiul Constanta. Se pare ca avea datoriila jocurile de noroc si se imprumutase de la camatari romani. El era var primar cu Simona Halep, mamele celor doi fiind surori.

Halep merge in turul 3

Meciul cu Daria Gavrilova, numarul 106 mondial, nu a fost nici pe departe ca o simpla plimbare prin parc pentru Simona Halep. Jucatoarea noastra a trebuit sa munceasca din greu pentru fiecare punct si in cele din urma a transat disputa in trei seturi, cu 2-6, 6-1, 6-2, vineri seara, la Indian Wells. 

Halep a inceput mai greu meciul, a avut probleme cu deplasarea in teren si a comis numeroase erori nefortate.

Nu mai putin de 19 puncte cadou a facut Simona adversarei sale intr-un prim set decis in favoarea rusoaicei dupa 34 de minute.

Halep a preluat controlul cu un break (2-1), dar din acel moment au urmat cinci game-uri la rand in dreptul rusoaicei Gavrilova, o jucatoare tenace si extrem de talentata.

In setul al doilea Halep s-a concentrat mai mult la primul serviciu, aducandu-l la 75%, si a gresit mai putin, erorile nefortate mutandu-se in cealalta jumatate a terenului.

Gavrilova a adunat 22 de greseli neprovocate de Halep si balanta s-a inclinat abrupt in favoarea jucatoarei noastre.

Halep a inchis setul al doilea cu un break si a intrat in decisiv cu serviciul. Gavrilova, pe masura erorile adunate, a acumulat tot mai multa tensiune si nu putine au fost momentele in care aceasta a erupt chiar pe teren.

Desprinderea decisiva pe tabela s-a produs dupa un rever castigator, care a urmat unui retur la fel de bun, si de la 3-1 incolo Halep s-a apropiat de victorie cu fiecare minge jucata.

O victorie care a venit in aproape doua ore de tenis frumos, desfasurat in conditii de caldura torida, Halep punandu-si in repetate randuri prosopul cu gheata in cap in pauza dintre game-uri.

Simona Halep isi cunoaste urmatoarea adversara de la Indian Wells

Calificata in turul 3 la Indian Wells, Simona Halep stie cu cine va juca pentru nu loc in optimile de finala.

Halep o va intalni pe americanca Varvara Lepchenko, jucatoare care a trecut in turul al doilea de conationala ei Sachia Vickery, cu 6-4, 6-1.

Varvara Lepchenko are 28 ani si ocupa in prezent locul 31 in clasamentul mondial.

Cele doua s-au mai intalnit o singura data, victoria revenindu-i Simonei Halep in turul doi la Australian Open 2014, cu 4-6 6-0 6-1.



Simona Halep ii dedica varului sau meciul castigat la Indian Wells