Indian Wells

Simona Halep, victorie categorica in primul meci la Indian Wells

Simona Halep revine in circuitul WTA cu o victorie categorica obtinuta in mai putin de o ora in fata americancei Vania King in turul 2 la Indian Wells. In turul 3 a ajuns si Monica Niculescu dupa o victorie in trei seturi obtinuta in fata britanicei Heather Watson, cu 6-4, 2-6, 6-2.

Halep s-a impus in 54 de minute cu un scor categoric, aratand o excelenta forma de joc. Un prim serviciu la 73%, putine erori nefortate din partea Simonei si lovituri care au amintit de perioada in care jucatoarea noastra avea putine rivale in circuit.

"Sunt foarte fericita ca am reusit sa castig. Nu e usor sa joci cand pe teren e atat de frig. Am vrut sa raman concentrata la ce am de facut, mi-am simtit muschii si picioarele. M-am simtit bine pe teren astazi", a declarat Halep dupa meci.

Simona Halep o intalneste in turul al treilea pe Ekaterina Makarova, a 30-a favorita, pe care a invins-o de doua ori in precedentele trei dispute. Rusoaica a trecut in turul 2 de Lucie Hradecka din Cehia, cu 6-4, 6-4.

Diferenta de fus orar intre Romania si coasta de vest a Statelor Unite este de 10 ore, iar ziua de tenis a inceput la ora locala 11:00, ceea ce inseamna 21:00 la noi. Cum Halep va juca in al patrulea meci al zilei, partida cu Vania King va incepe undeva dupa ora 2:00 a noptii de vineri spre sambata. Meciul lui Halep a inceput putin inainte de ora 6 a diminetii de sambata.

Cap de serie numarul 5, Halep a revenit in competitie dupa eliminarile suferite in primul meci la Dubai si Doha.

Intre timp jucatoarea noastra s-a pregatit cu Andre Agassi si StefI Graff in Las Vegas si spune ca si-a recapatat forma din anii trecuti.

Halep este detinatoarea titlului la Indian Wells si incearca sa devina doar a doua jucatoare din istorie care isi apara titlul. Doar Martina Navratilova a reusit aceasta performanta in 27 de ani.

Cu Vania King s-a mai intalnit o singura data, in calificari la Montreal in 2010, iar atunci jucatoarea din SUA clasata acum in afara topului 200 mondial a castigat intalnirea.

FINAL Halep - King 6-1, 6-1

SET 2, 6-1 Final de meci cu Halep invingatoare sub privirile Nadiei Comaneci in doar 54 de minute.

SET 2, 5-1 Halep mai obtine un break si va servi pentru castigarea meciului in mai putin de o ora.

SET 2, 4-1 King recupereaza un break dupa cel mai bun game al sau in acest meci. Un game incheiat cu rever castigator in lung de linie.

SET 2, 4-0 Inca un break in dreptul Simonei Halep care se indreapta spre o victorie categorica.

SET 2, 3-0 Halep gaseste o dreapta castigatoare in diagonala scurta a terenului (30-0). Seria de puncte castigate este oprita de o eroare nefortata, doar a cincea in acest meci in dreptul lui Halep.

SET 2, 2-0 Break la zero reusit de Halep dupa al 12-lea punct castigat din ultimele 13 mingi puse in joc.

SET 1, 6-1 Prima minge de set pentru Halep apare pe serviciul advers si jucatoarea noastra inchide acest set cu o lovitura castigatoare. Un set fara istoric dominat autoritar de Halep in 27 de minute. Doar patru erori nefortate comise de Halep in acest prim set. Jucatoarea noastra a reusit 6 puncte direct castigatoare. Nicio dubla eroare.

SET 1, 4-1 Trei mingi de break pentru Halep. Primul serviciu nu o ajuta pe King, dar aceasta gaseste un rever la limita. Mai degraba o lovitura in disperare de cauza. Halep face un pas si jumatate in fata si loveste decisiv cu reverul. Al treilea break consecutiv pentru Halep.

SET 1, 3-1 Este primul game obtinut de Halep pe propriul serviciu si aceasta se distanteaza pe tabela.

SET 1, 2-1 Al doilea break pentru Halep dupa o lovitura cu reverul in picioarele adversarei.

SET 1, 1-1 Halep a obtinut un break in primul game, dar si-a pierdut imediat serviciul si scorul redevine egal.

5:45 Incepe meciul de pe arena centrala.



Simona Halep, victorie categorica in primul meci la Indian Wells