Indian Wells

GAME cu GAME Simona Halep-Jelena Jankovic in finala de la Indian Wells

Ati urmarit live text pe onlinesport.ro finala turneului de la Indian Wells dintre Simona Halep si Jelena Jankovic. Meciul a inceput la ora 20:00 si este in direct in aceasta pagina. La partida a asistat si Ion Tiriac.

LIVE Halep - Jankovic 2-6, 7-5, 6-4

[news-113102]

22:49 SET 3 6-4 Trei mingi de turneu pentru Halep pe serviciul advers dupa a 9-a dubla comisa de Jankovic. Halep inchide meciul cu un punct in forta reusit din apropierea fileului.

22:44 SET 3 5-4 Halep nu reuseste sa inchida meciul pe propriul serviciu. Trei puncte la rand trimise afara de la 30-15.

22:41 SET 3 5-3 Jankovic incepe game-ul opt din decisiv cu a opta dubla greseala a sa in acest meci. Este momentul in care Halep forteaza si are 30-0 pe serviciul advers.Halep trimite pe linia din spate si are doua sanse de break. Halep profita de erorile lui Jankovic si va servi pentru titlul de la Indian Wells.

22:36 SET 3 4-3 Halep trece la conducere dupa un game lung si extrem de intens. Nervii sunt intinsi la maxim la ambele jucatoare, insa game-ul acesta obtinut de Halep poate cantari decisiv in economia partidei.

22:30 SET 3 3-3 Doua mingi de re-break pentru Halep dupa o dubla eroare comisa de Jankovic. Greseste sarboaica si Halep egaleaza. Nu mai putin de 91 de erori nefortate comise de cele doua in aceasta finala. Si totusi Halep a gresit mai putin (41 de puncte cadou).

22:25 SET 3 2-3 Minge inalta si Halep ataca dezordonat. Mingea loveste fileul si Jankovic are doua sanse de break. Un joc nu foarte calitativ intre cele doua, ambele comitand erori dintre cele mai diverse. Halep greseste intr-un schimb lung si Jankovic revine la conducere cu break.

22:22 SET 3 2-2 Halep reuseste un rever superb din alergare in diagonala scurta a terenului si are minge de re-break. Moment incredibil oferit de arbitra chineza din scaun. Aceasta anunta Game Halep dupa ce Jankovic da cu mingea de pamant. Sarboaica sare ca arsa crezand ca a pierdut game-ul ca urmare a unei penalizari. Ramane minge de break pentru Halep pe al doilea serviciu. Jankovic nu mai are rabdare dupa ce si-a iesit din pepeni si Halep profita reusind break-ul.

22:13 SET 3 1-2 Sansa uriasa pentru Jankovic la minge de break. Aceasta castiga punctul si game-ul cu fileu, apoi isi pune mainile in cap multumind parca cerului pentru marele noroc. Intre timp sarboaica a fost avertizata de arbitra din scaun pentru limbajul licentios pe care il foloseste pe teren.

22:08 SET 3 1-1 Jankovic raspunde cu un game la zero, un game in care pare ca a inchis ochii si a lovit fara sa se uite. Halep acuza o usoara accidentare la coapsa.

22:06 SET 3 1-0 Halep arata mult mai bine si castiga primul game din decisiv. Jankovic este acum jucatoarea preocupata mai mult de joc, ingandurata pentru ceea ce se intampla pe teren.

22:02 A inceput setul decisiv al finalei cu Halep la serviciu. Aceasta arata determinare si strange pumnul.

21:59 SET 2 7-5 Dintr-odata Halep nu mai comite nicio eroare si nu face decat sa trimita mingea in teren pentru ca Jankovic sa dea cu acestea afara. Simona joaca inteligent si profita de erorile adversarei. Sunt doua sanse de set pentru Halep dupa un rever in lung de linie. Prima minge este salvata de Jelena, dar a doua se opreste in fileu. Eliberare din partea Simonei si vom avea decisiv cu Halep in revenire puternica.

21:54 SET 2 6-5 Halep joaca la asteptare, tine mingea in teren si Jankovic isi pierde rabdarea gresind tot mai mult. Sunt doua sanse de game pentru Halep si jucatoarea noastra trece la conducere doar pentru a doua oara in acest set. Important este ca Jankovic ofera semne de nerabdare si nervozitate. Sarboaica pare ca si-a pierdut cumpatul.

21:50 SET 2 5-5 Minge de break pentru Halep dupa un forehand castigator. Una dintre putinele lovituri prin care Halep a facut astazi diferenta. Un raliu incredibil tinut de Halep, niciuna dintre cele doua n-a riscat si pana la urma Jankovic a trimis in fileu. Un schimb pe care l-am trait cu respiratia taiata. Halep revine pentru a treia oara in acest set dupa ce a fost condusa cu un break in fata.

21:43 SET 2 4-5 Doua sanse de break pentru Jankovic. Halep o salveaza pe prima. E mult spus salveaza pentru ca sarboaica a trimis in fileu. Halep e inghesuita si trimisa doi metri in spatele liniei de fund, iar Jankovic obtine break-ul cu un smash dezarmant pentru Simona.

21:39 SET 2 4-4 Mai greseste si Jankovic. Dubla greseala la minge de game si se ajunge in prelungiri pe serviciul acesteia. Halep are rabdare intr-un schimb lung si Jankovic greseste cu reverul. Halep insa greseste din nou si ii pune pe tava adversarei o sansa de 5-3. Simona loveste cu racheta de pamant pentru a doua oara in acest meci. Game-ul se prelungeste, Jankovic comite o alta eroare si Halep are minge de break. Urmeaza un schimb lung castigat de Halep cu rever in lung de linie.

21:27 SET 2 3-4 Halep imparte cu generozitate erori nefortate si pierde din nou pe propriul serviciu. Halep se retrage ingandurata pe banca si tine capul in pamant. Pare ca nu intelege ce se intampla cu ea si jocul din aceasta finala. In paralel Jankovic are o disputa cu arbitra de scaun in timp ce musca nervos dintr-o banana. E felul ei de a se descarca.

21:25 SET 2 3-3 Trei mingi de break pentru Halep, dar aceasta nu are nevoie decat de prima sansa pentru a egala scorul. Un game slab facut de Jankovic, cu numeroase erori.

21:20 SET 2 2-3 Game reusit de Halep si aceasta ramane aproape de Jankovic, dar sarboaica pastreaza avantajul unui break.

21:16 SET 2 1-3 Rever in lung de linie reusit de Halep, iar aceasta are 30-0 pe serviciul advers. Un break acum ar fi ideal, insa acesta nu vine. Mai mult decat atat, Jankovic isi castiga game-ul cu un serviciu as. Halep a contestat cu challenge, dar nu a avut dreptate.

21:11 SET 2 1-2 Dubla greseala comisa de Halep si Jankovic are o noua sansa de break. Se intampla break-ul dupa ce Simona trimite in afara terenului. Este o realitate pe care trebuie sa o acceptam, si anume ca Halep joaca prost in aceasta finala.

21:07 SET 2 1-1 Nicio schimbare in jocul Simonei in acest set secund. Aceleasi erori care nu fac decat sa o impinga de la spate pe adversara.

21:04 SET 2 1-0 Halep isi castiga primul game de serviciu cu putin ajutor din partea lui Jankovic.

STATISTICA: In primul set Halep a comis 18 erori nefortate, in timp ce sarboaica a dominat la mingi castigatoare (12-8). Procentaje de peste 60% la primul serviciu pentru ambele jucatoare, dar Jankovic a dominat la punctele jucate si castigate la fileu.

21:00 S-a reluat meciul cu Halep la serviciu.

INFO: In pauza dintre seturi Halep primeste ingrijiri la unghia degetului mare de la piciorul stang.

20:56 SET 1 2-6 Jankovic inchide conturile in acest prim set, un set in care Halep a negresit nepermis de mult.

20:53 SET 1 2-5 Din nou probleme pentru Simona pe propriul serviciu. Jankovic egaleaza de la 40-15 pentru jucatoarea noastra. Jankovic o ajuta pe Simona cu o minge trimisa afara si este sansa de game pe care Halep o iroseste cu un nou forehand larg trimis afara. Greseli nefortate in cascada si Halep pierde inca un game pe propriul serviciu. Jankovic are 5-2 si va servi pentru castigarea primului set.

20:47 SET 1 2-4 Si intr-adevar Jankovic urca la fileu, dar Halep o penalizeaza cu un rever in lung de linie (0-30). Halep are doua sanse de re-break. Prima este anulata cu un rever castigator in lung de linie dupa o minge scurta a Simonei. Din pacate Halep scapa afara un forehand si se ajunge la egalitate. Inca un forehand ratat de Halep si aceasta cedeaza nervos aruncand cu racheta de pamant.

INFO: In pauza dintre game-uri Jankovic i-a spus antrenorului ei ca Simona "da toate mingile inapoi si alearga foarte mult", dar a adaugat ca va urca mereu la fileu pentru Halep si ca va ramane agresiva.

20:41 SET 1 2-3 Halep a avut 40-0, dar comite o eroare nefortata dupa un punct castigat de Jankovic si scorul se strange. Sarboaica egaleaza la 40 si trimite jocul in prelungiri. Halep trimite cu reverul in fileu si pierde pentru a doua oara serviciul in aceasta finala. Jankovic revine la conducere.

20:34 SET 1 2-2 Dupa un inceput de meci cu doua game-uri foarte echilibrate, cele doua jucatoare s-au mai relaxat si se impun rapid in urmatoarele doua. A fost game la zero reusit de Jankovic.

20:31 SET 1 2-1 Game bun pentru Halep pe propriul serviciu. Sunt trei sanse de 2-1, dar prima dintre oportunitati este ratata. Nu insa si a doua, iar favorita noastra trece in premiera la conducere.

20:28 SET 1 1-1 Jankovic este imbatabila cu reverul in lung de linie in acest inceput de partida. Lovitura de parada a sarboaicei pana acum. Halep revine la 30-30 dupa ce Jankovic castigase primele doua puncte pe propriul serviciu. Apare prima dubla si la Jankovic chiar la minge de game. Jocul se incinge si din defensiva Halep trimite un rever scurt castigator (sansa de re-break). Halep obtine break-ul din a doua incercare si dupa 16 minute avem 1-1 pe tabela.

20:21 SET 1 0-1 Halep comite o prima dubla greseala, dupa care greseste cu reverul in lung de linie. Halep salveaza doua mingi de break si, dupa trei mingi castigate la rand, are minge de 1-0. Vin doua erori nefortate la rand pentru Simona, iar Jankovic are o noua sansa de break. Sarboaica forteaza pe al doilea serviciu si greseste. Sunt deja patru mingi de break salvate de Halep si un game inaugural care se prelungeste la peste sase minute. Pana la urma break-ul se produce dupa un game de noua minute in care Halep a comis doua duble erori la serviciu.

20:12 A inceput finala cu Simona Halep la serviciu.

20:02 Cele doua finaliste au intrat pe teren si vor incepe incalzirea.

In finala de duminica, Halep o va intalni pe Jelena Jankovic din Serbia in ceea ce va fi a patra confruntare dintre cele doua.

[news-113082]

Scorul intalnirilor directe este 3-1 in favoarea Simonei Halep.

Jankovic va juca pentru a doua oara in finala de la Indian Wells, dupa cea castigata in 2010 in fata Carolinei Wozniacki.

De cealalta parte, pentru Halep este o prezenta in premiera in finala turneului din California, in 2014 aceasta fiind oprita in semifinale de Agnieszka Radwanska.

Halep este a doua jucatoare din Romania ajunsa in finala de la Indian Wells. Irina Spirlea a jucat in 1997 cu trofeul pe masa, fiind invinsa in doua seturi de americanca Lindsay Davenport, cu 6-2, 6-1.

Inaintea finalei de duminica scorul intalnirilor directe este favorabil Simonei Halep, care conduce cu 3-1, castigand ultimele trei dispute. Cele doua nu s-au mai intalnit din optimile Australian Open 2014, cand Halep s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-0. Anterior, Halep se mai impusese in 2012 in primul tur la Bruxelles si in sferturile de la Roma in 2013. In ambele dispute Halep a salvat mingi de meci.

Pentru Halep o victorie la Indian Wells ar insemna obtinerea celui mai mare titlu din cariera. Pana acum cele mai importante turnee castigata de Halep sunt cele de la Doha din 2014 si Dubai 2015, ambele din seria WTA Premier 5. Competitia de la Indian Wells este de nivel WTA Mandatory.

Simona Halep ar deveni numarul unu mondial in cursa pentru Singapore, clasamentul intocmit pe baza rezultatelor din acest an si care serveste drept baza pentru desemnarea celor opt jucatoare calificate la Turneul Campioanelor din finalul sezonului. Prin calificarea in finala Halep a depasit-o deja pe Maria Sharapova, ocupanta locului doi inaintea turneului de la Indian Wells. Cu un succes in fata lui Jankovic jucatoarea noastra ar trece si de Serena Williams.

De asemenea, o victorie in finala de duminica ar face ca Simona Halep sa intre in topul select al celor doar trei jucatoare care au obtinut 20 de victorii sau mai multe in acest an. Timea Bacsinszky are 21 si Karolina Pliskova are 20, doua jucatoare pe care Halep le-a invins in finalele jucate si castigate in 2015, la Shenzen si Dubai.



GAME cu GAME Simona Halep-Jelena Jankovic in finala de la Indian Wells