Indian Wells

Calificare la mare lupta pentru Halep in optimile de la Indian Wells

Sursă foto: twitter.com/mundotenis31

Simona Halep a revenit de la un set pierdut aproape categoric si un tie-break in care a mers pe sarma pentru a castiga in peste doua ore meciul cu o americanca de 19 ani cu fizic atipic pentru tenis si clasata pe locul 165 mondial.

Lidera ierarhiei WTA s-a impus cu 1-6, 7-6 (3), 6-3 in fata unei Caroline Dolehide care a realizat, fara doar si poate, cel mai important meci al carierei.

In fata unei adversare despre care a cautat referinte pe internet inaintea meciului, Halep a avut parte de un inceput complicat de partida.

Dupa un prim game de peste zece minute in care nu a reusit sa profite de cele cinci sanse de break avute, lidera mondiala si-a pierdut serviciul si apoi nu obtinea decat un singur punct pe serviciul adversarei de 19 ani.

Halep a continuat sa-si caute ritmul si i-a oferit lui Dolehide doua mingi de 4-0, pe care le-a salvat pentru a-si trece in cont primul game dupa 23 de minute de la inceputul partidei.

Dolehide s-a distantat la 4-1 dupa un game in care nu i-a lasat nici macar un punct lui Halep, dupa care jucatoarea noastra si-a pierdut pentru a doua oara serviciul. La 30-30 Halep a ales o scurta care s-a oprit in fileu, iar Dolehide avea sa inchida game-ul cu un voleu castigator din apropierea fileului.

Surpriza s-a produs la 35 de minute de la inceputul meciului, cu Dolehide castigand primul set cu 6-1 la capatul unui nou game ajudecat la zero. Un singur punct cedat de jucatoarea din Statele Unite pe propriul serviciu in ultimele trei game-uri.

Halep a condus pentru prima data la 1-0 in setul secund, dupa care a ratat o sansa de break, a sasea in meci. Dolehide a pus mare presiune pe serviciul Simonei, care in game-ul trei a salvat nu mai putin de sase mingi de break intr-un joc intins pe durata a opt minute.

Primul break pentru Halep a venit abia in jocul sase (4-2) din a opta incercare, insa lidera mondiala n-a reusit sa profite de avantaj. Situatia s-a repetat la 5-3 si apoi la 5-4, cand Halep a avut de fiecare data 30-15 si a pierdut ambele game-uri.

Astfel se ajungea in prelungiri si chiar in tie-break, unde Halep s-a impus cu 7-3, moment in care Halep a avut un moment uluitor de rabufnire. O eliberare de marea presiune in care a jucat vreme de o ora si 38 de minute.

Halep a dominat setul decisiv si s-a distantat la 3-0 si chiar 5-1 cu doua break-uri in fata. Lidera mondiala avea sa inchida meciul cu un forehand castigator dupa doua ore si sase minute.

Halep va juca in optimile de finala cu chinezoaica Qiang Wang, o jucatoare clasata pe locul 55 in lume si care a eliminat-o in turul 3 pe Kristina Mladenovic, cu un aspru 6-1, 6-2.



Calificare la mare lupta pentru Halep in optimile de la Indian Wells