Indian Wells

Duel romanesc de senzatie in optimi la Indian Wells: Simona Halep vs Sorana Cirstea

Sursă foto: https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/

Cele mai bune doua jucatoare din Romania la momentul actual se vor duela pentru un loc in sferturile turneului WTA 1000 de la Indian Wells, California.

Simona Halep a invins-o in turul al treilea pe Cori Gauff (18 ani) din Statele Unite, cu 6-3, 6-4, intr-un meci inceput luni noapte dupa ora 3:00.

Fosta lidera mondiala a avut o evolutie de exceptie, poate cea mai buna din acest an. Cu un serviciu care n-a lasat loc de interpretare din partea adversarei, Halep a aratat agresivitate in joc, dar si lovituri de exceptie care au amintit de acea Simona din urma cu 5-6 ani.

Meciul a fost influentat si de vantul puternic, Halep fiind jucatoarea care s-a adaptat mai bine la conditiile meteo deloc prietenoase.

Gauff a incercat si ea sa fie mai agresiva, sa schimbe ritmul jocului, dar i-a lipsit precizia si au inceput sa se inmulteasca erorile nefortate.

Un meci in care Halep nu si-a cedat nici macar o data serviciul. O raritate pentru jucatoarea din tara noastra.

In optimile de finala a ajuns si Sorana Cirstea dupa o victorie in trei seturi la rusoaica Anna Kalinskaia, scor 5-7, 6-1, 6-0.

Partida a fost serios perturbata de zgomotele venite de pe terenul alaturat, unde fanii argentinianului Diego Schwartzman creau o atmosfera ca pe La Bombonera din Buenos Aires intr-un Super Clasico.

Pentru Cirstea prezenta in optimi la Indian Wells reprezinta o premiera.

Halep si Cirstea s-au mai intalnit de trei ori pana acum, insa cea mai recenta disputa dateaza din 2010, la un turneu disputat la Marbella.

Cirstea conduce cu 2-1 la general, dupa victoriile obtinute in calificariile de la Cincinnati, respectiv la un turneu ITF desfasurat la Bucuresti in 2008.

Calificarea in optimi le-a adus amandurora cate un cec in valoare de 94.575 de dolari si 120 de puncte in clasamentul WTA.



Duel romanesc de senzatie in optimi la Indian Wells: Simona Halep vs Sorana Cirstea