Indian Wells

Diferența dintre Halep și Kasatkina la proba „Dialogurile cu antrenorii”

Semifinalele de la Indian Wells ne-au făcut să vedem în paralel dialoguri ale jucătoarelor cu antrenorii. Două dintre ele ne-au atras atenția, pe ideea „Așa da, Așa nu”.

Am scris de cel puțin două ori anul aceste la Indian Wells despre modul în care Simona Halep își umilește antrenorul, pe Daren Cahill, atunci când au loc „discuțiile” tactice și motivaționale. Am pus în ghilimele „discuții” pentru că Halep alege de multe ori, mai ales când are momente dificile, să îl ignore complet pe australian, deși ea este cea care în cheamă la vorbitor. Anul trecut la Miami a fost la fel. În semifinalele de la Indian Wells, contra lui Naomi Osaka, a avut loc un alt episod similar.

Dacă Halep nu găsește o cale de comunicare, nu reușește să aplice din sfaturi și nu își schimbă jocul atunci când trebuie, nu la fel stau lucrurile cu finalista din acest an de la Indian Wells, Daria Kasatkina. Rusoaica în vârstă de 20 de ani a trecut în semifinale de Venus Williams.

Meciul său nu a fost deloc lipsit de momente dificile, niște momente dificile venite contra lui Venus, nu contra unei japoneze de 20 de ani pe nume Osaka. 

Cu un set dezavantaj, Kasatkina a câștigat setul al doilea cu urechea ciulită la indicațiile antrenorului. Înainte de setul al treilea, antrenorul a venit din nou, iar rusoaica a reușit să revină, deși a fost la doar două puncte să piardă meciul.

"Poți să o faci?'', a antrebat-o antrenorul pe Kasatkina. "Sigur'', a venit răspunsul, iar apoi cei doi au bătut palma.

O diferență uriașă, care arată mentalitate de campion, un lucru pe care, așa cum am scris în urmă cu un an, Halep nu are.

Cam așa discută Kasatkina cu atrenorul său, râde, ascultă și la final bat palma. Imaginile nu sunt de la meciul cu Venus, dar sunt elocvente. Pe Halep dacă o atingi parcă e lemn și se mai și trage.



Diferența dintre Halep și Kasatkina la proba „Dialogurile cu antrenorii”