Tenis

Incepe la Bucuresti Trofeul "Tiriac Nastase". Toate detaliile turneului ATP Challenger

Ramasa fara turneu in circuitele ATP si WTA, asa cum ne-a obisnuit in ultimii peste 20 de ani, Capitala gazduieste in perioada 19-26 septembrie un turneu din circuitul ATP Challenger care poarta numele lui Ion Tiriac si Ilie Nastase, cei mai mari jucatori din istoria Romaniei la masculin.

Italianul Stefano Travaglia, locul 60 mondial, va fi principalul favorit la castigarea turneului care se va disputa pe terenurile Centrului National de Tenis din proximitatea Arenei Nationale.

Radu Albot din Moldova, locul 108 mondial, este favoritul secund al intrecerii care se va desfasura pe zgura.

Altminteri, la turneu vor participa nu mai putin de sapte jucatori din primii 200 ai lumii, printre acestia slovenul Blaz Rola, cehul Zdenek Kolar sau australianul Thanasi Kokkinakis.

Iubitorii tenisului din Capitala ii vor mai putea urmari la lucru pe Teimuraz Gabashvili, fost pe locul 42 in lume, Lukas Rosol sau Matthias Bachinger.

Marius Copil, cel mai bine clasat jucator roman in ierarhia mondiala de simplu, este deja calificat pe tabloul principal de simplu al turneului de la Bucuresti.

Filip Cristian Jianu, cel mai promitator tanar jucator roman in acest moment, cu trei sferturi de finala la turnee challenger in acest an, cel mai bine clasat jucator roman de sub 20 de ani in Topul ATP din ultimul deceniu, si un jucator de baza in echipa de Cupa Davis, va fi si el cu certitudine pe tabloul principal, iar toate Wild-Card-uri la care au dreptul organizatorii vor merge catre jucatorii romani.

"Acesta este un turneu gandit si organizat astfel incat sa le fie de folos jucatorilor romani, care au posibilitatea sa joace la ei in tara intr-un turneu atat de valoros si au sansa sa castige la Bucuresti punctele de care au atata nevoie in cariera lor" a declarat Dumitru Haradau, Directorul turneului organizat de Federatia Romana đe Tenis in parteneriat cu Fundatia Olimpica Romana si cu Fundatia Ion Tiriac.

Intrarea la turneu va fi libera, anunta FRT.



Incepe la Bucuresti Trofeul "Tiriac Nastase". Toate detaliile turneului ATP Challenger