Tenis

Asa am trait Simona Halep - Karolina Pliskova in sferturi la Madrid

Sursă foto: twitter.com/PorscheTennis

Dupa ce a eliminat-o in optimi pe Kristyna Pliskova, pentru Simona Halep a urmat un meci in compania celeilalte Pliskova din circuit, mult mai cunoscuta Karolina.

FINAL Halep - Ka.Pliskova 4-6, 3-6

SET 2, 3-6 Trei mingi de meci Pliskova si n-are nevoie decat de prima pentru a inchide partida.

SET 2, 3-5 Fara reactie Halep. Comite doua erori usoare in acest game si ramane fara minge de break in acest set.

SET 2, 3-4 Halep ramane in set cu serviciul, dar are nevoie in continuare de break. Cahill coboara din nou la banca.

SET 2, 2-4 Patru puncte la rand reusite de Pliskova, cu revenire de la 0-30. La 30-30 cehoaica a prins banda fileului cu o minge norocoasa, iar apoi Halep a gresit trimitand in fileu dupa un schimb prelungit.

SET 2, 2-3 Raspunde si Halep cu un game la zero, insa Pliskova ramane la conducere cu break.

SET 2, 1-3 Doua lovituri de neinteles din partea Simonei in acest game. I-a intors practic mingea ca la antrenament adversarei si Pliskova se detaseaza pe tabela cu game alb.

SET 2, 1-2 Break reusit de Pliskova dupa o minge trimisa afara de Halep.

SET 2, 1-1 Pliskova serveste in continuare puternic si precis. Putine sanse pentru Halep la retur.

SET 2, 1-0 Halep deschide cu un game de serviciu castigat nu fara emotii.

SET 1, 4-6 Pliskova castiga setul cu game la zero. Doar al doilea reusit de cehoaica in meciul cu Halep din circuit.

Cahill considera ca Halep isi asuma riscuri inutile si greseste in favoarea adversarei. De asemenea antrenorul australian solicita mai multa disciplina in spatele terenului. Sfatul lui Cahill este ca Halep sa castige putin timp in lovitura si sa varieze jocul.

SET 1, 4-5 Dubla greseala comisa de Halep la 40-40, a doua in acest set si Pliskova are minge de 6-3. Halep salveaza cu un rever castigator in lung de linie. Inca o minge de set salvata de Halep si lidera mondiala ramane in set. Cahill coboara la banca pentru prima data in aceasta saptamana.

SET 1, 3-5 Game la zero adjudecat de Pliskova pe propriul serviciu. Halep pentru prima data in pericol sa piarda un set in aceasta saptamana.

SET 1, 3-4 Pliskova trece in premiera la conducere cu break dupa un retur de-a dreptul exploziv.

SET 1, 3-3 Serviciu foarte bun al cehoaicei, 40-0, si un game la zero adjudecat dupa un joc variat. La ultimul punct Pliskova a pus o scurta prin care a atras-o pe Halep in capcana la serviciu.

SET 1, 3-2 Halep revine de la 0-30 si castiga game-ul dupa patru puncte la rand. Doua dintre acestea au fost lovituri castigatoare spectaculoase pe forehand.

SET 1, 2-2 Pliskova joaca agresiv, face pasul in fata si o obliga pe Halep la o defensiva permanenta. Halep greseste din nou usor trimitand in fileu.

SET 1, 2-1 Dubla greseala si doua mingi de rebreak Pliskova. Cehoaica se apara bine, trimite lung cu forehand-ul si Halep greseste.

SET 1, 2-0 Halep obtine break-ul de la prima oportunitate. Returul a facut diferenta in acest game si Pliskova deja are dificultati in a pune mingea in teren.

SET 1, 1-0 Game solid pentru Halep, cu un singur punct cedat adversarei.

15:07 Incepe meciul cu Halep la serviciu. Pliskova castigase tragerea la sorti, dar a ales sa inceapa la retur.

15:05 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Putin mai rece la Madrid decat in zilele precedente. La meci asista, printre altii, Ion Tiriac si Nadia Comaneci.


Karolina a invins-o, miercuri, in optimi pe americanca Sloane Stephens, cu 6-2, 6-3, dupa un meci scurt de doar o ora si patru minute.

Daca pe Kristina o intalnise de doar doua ori in circuit, bilantul lui Halep impotriva Karolinei este mult mai bogat: sase victorii din sapte meciuri.

Ultima oara cele doua s-au intalnit in sferturile de la Australian Open, unde Halep a castigat in doua seturi, cu 6-3, 6-2.

“Este mereu dificil sa joc impotriva surorilor Pliskova, pentru ca au un serviciu puternic, lovesc mingea foarte puternic, asa ca este o victorie foarte buna pentru mine”, spunea Halep dupa calificarea in sferturi, fara sa stie ca o va intalni pe Karolina la acel moment.

“Voi fi pregatita, ma voi concentra pe propriul joc si vom vedea ce va fi”, a mai spus Simona.

Un singur meci dintre cele sapte disputate impotriva Karolinei Pliskova s-a jucat pe zgura. A castigat Halep in trei seturi la Roland Garros 2017 in faza semifinalelor. Un 6-4, 3-6, 6-3 care o ducea pe Simona in a doua finala de Mare Slem din cariera pe zgura de la Paris.



Asa am trait Simona Halep - Karolina Pliskova in sferturi la Madrid